Fotballforbundet sender Klanens bannerstunt til påtalenemda

Norges Fotballforbund misliker stuntet som Vålerenga-tilhengerne utførte i kampen mot Molde søndag. Nå er saken sendt videre til påtalenemnda.

Av Reidar Sollie

Vålerenga-supporterne hadde utstyrt seg med en rekke bannere søndag. «Heller horesønn enn voldtektsmann», «Sex krever samtykke, håper du mister såpestykket», «Selv om noen sover gjelder fortsatt Norges lover» lød noen av ytringene.

Alle hentydet til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtek, skeiver NTBt.

Les også: Sånn markerte VIF-supporterne motstand mot voldtekt

Påtalenemd

Mandag var saken oppe i et møte i juridisk avdeling da Norges Fotballforbund. Der ble det besluttet å sende saken videre til forbundets påtalenemnd.

– Det er naturlig at påtalenemda oppretter sak i dette tilfellet. De må vurdere om de vil anbefale sanksjoner, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik til TV 2.

– Mange opplever nok innholdet på bannerne som forhåndsdømming, og ved et tilfelle skal spilleren også ha blitt navngitt. Det er vi kritiske til. Ingen er dømt i denne saken, sier Haavik.

Banner

«Molde-gutta er ikke som andre. Voldtar damer, beskytter hverandre». Sangen fra VIF-klanen runget ut over Intility Arena søndag kveld da Vålerenga og Molde spilte uavgjort 0-0.

I Vålerenga vil VIF-direktør Erik Espeseth følge opp.

– Vi har jevnlige møter med representanter for de ulike supporterforgreiningene, hadde noen samtaler på telefon søndag kveld, og vil ha et møte med de før neste hjemmekamp, skriver Espeseth i en epost til Dagsavisen.

Tredje gang

Ole Gunnar Solskjær sa til Dagsavisen at han ikke har så mye mer å si om denne saken annet enn at han ber supporterne besinne seg.

Dette var tredje gang supportere ytret seg om dette, de to første var på Lerkendal og Åråsen. Men de sakene valgte NFF ikke å følge opp.

Klanen står inne for alt som ble vist på Intility arena søndag og hevder at spillerens navn ikke ble navngitt.

Les også: Vålerenga hadde den største oksen. Men ingen målscorere

– Ikke greit

– Dette er ikke greit. Vi har gitt arrangør og delegat beskjed, opplyser Molde-direktør Øyvind Neerland i en SMS til TV 2 Sporten.

Vålerenga-direktør Erik Espeseth reagerer også overfor lagets egne fans, men han vil avvente en eventuell beslutning fra påtalenemda.

 

Les også: