Fotballforbundet ber klubber vurdere å sette lag i isolasjon

Norges Fotballforbund (NFF) har sendt en anmodning til klubbene i Eliteserien og 1. divisjon om å vurdere å sette lagene i isolasjon.

Det bekrefter konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NRK.

Han understreker at det er snakk om en anmodning og at verken de eller klubber har mulighet til å pålegge spillerne dette.

– Det ville være et tiltak som beveger seg langt inn i den enkeltes private sfære. Vi kan oppfordre og søke å legge til rette for en type isolasjon, sier han.

Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen sier følgende til Dagsavisen om anmodningen fra NFF:

– Forbundet har bedt klubbene vurdere ytterligere tiltak for å få ned smitten i lagene. For vår del har vi for eksempel hatt folk boende på hotell allerede, i tilfeller der vi har ment at det har vært lurt og nødvendig. Vi mener vi har gjort gode tiltak så langt. I byen og bydelen med høyest smittetrykk har vi jo klart å holde oss unna smitte siden mars.  

– Samtidig kommer vi i dag (tirsdag) til å ta en ny runde med spillerne, og da spesielt kapteinsteamet, for å høre hva de tenker om saken, legger han til.

Les også: KFUM og Grorud lar seg ikke irritere av utsettelsene (+)

Etter koronautbrudd i flere klubber den siste tiden er avslutningen i Eliteserien flyttet til 22. desember. Fisketjønn har tidligere uttalt at ytterligere utsettelser vil føre til kamper i romjulen.

Daglig leder i 1.-divisjonsklubben KFUM Oslo, Thor-Erik Stenberg, bekrefter overfor NRK at de fikk anmodningen under et møte med Norsk Toppfotball mandag kveld.

– Vi begynte å se på hvordan vi kunne få til dette i praksis rett etter møtet og har jobbet med dette gjennom hele mandagskvelden, sier Stenberg.

Les også: Fagermo krysser fingrene for at kapteinen blir: – En fantastisk person (+)