Slaskens liveblogg: Godset mot Vålerenga

Det er flomlys, det er masse regn og det er bris i friskeste laget. Kan Vålerenga vinne en trøblete bortekamp og bli hengende med i medaljekampen?

RESULTAT: 0-2

KAMPSTART: 20.30

NYESTE INNLEGG KOMMER ØVERST, BEGYNN I BUNNEN OM DU VIL LESE FRA STARTEN

22.27: Men takk for at du fulgte med. Hvis du føler på tomhet og trenger noe å sovne til, sjekk ut den nye podkasten Trikkeligaen, som du finner i bunnen av denne saka eller i ditt favoritt-podcastprogram.

22.25: Det er rart med sånne kamper uten publikum. Når det er ferdig så kjennes det ørlite tomt, sjøl om seieren sitter og alle burde kaste seg om halsen på hverandre og juble i en pøl av svette og kjærlighet. I stedet er det liksom bare ferdig. Men Vålerenga vinner på en ålreit dag, som egentlig kunne ha gått hvilken vei som helst. Vålerenga skårte, da. Det hjelper jo en del.

93 min: Ferdig! Borteseier!

92 min: Et Godset-angrep blir stoppa, og Dag Eilev sier "yess" og smiler til resten av benken. Nå er det i hvert fall avgjort.

91 min: Aron Dønnum byttes ut for Felix Horn Myhre. Aron har vært bra i dag, så det er nok mest for å vinne et lite minutt til. Dag Eilev klapser Aron kameratslig på ryggen i det han går av banen, og Aron roper "A, faen!". Kanskje han faktisk ER lagd av porselen?

90 min: Det er lagt til tre søte små minutter, som neppe greier å skape velte dette.

87 min: Odin mister ballen i farlig posisjon, og snubler og feller Godset spilleren etterpå. Godset tar frisparket fort, men Klaesson følger med og redder.

84 min: Bjørdal blir klippi ned på midten. Ligger lenge og vrir seg. Godset-supporterne mener han filmer, men akkurat Bjørdal er ikke rette mann å mistenke for sånt, tror jeg.

82 min: Der var det veldig nære på at Odin Thiago Holm fikk skåringa si. Sahraoui på raid oppover venstresida, og ingen tør å gå på han. Til slutt får Odin sjansen. Men veldig bra redning av Godset-keepern.

80 min: MÅÅåååå nei. Strømsgodset med bra angrep som ender i et glimrende skudd i hjørnet av Klaessons mål. Men avblåst for offside. 

79 min: Kjempesjanse til Strømsgodset. skudd fra ti meter omtrent. Glimrende redning av Klaesson, som knapt har gjort noe dårlig siden juni.

78 min: Og Vålenga går rett i angrep. Nyinnbytta Odin sender en fin pasning mot nyinnbytta Matti. Men bittelitt for lang.

77 min: Dobbeltbytte for Vålerenga. Herolind Shala, som ikke har fått til noe særlig, ut, og Odin Thiago Holm inn. Dessuten et reint spissbytte, Ørnen mot Matti Vilhjalmson.

75 min: MÅÅÅÅÅL! For en gangs skyld gjennomfører Vålerenga en skikkelig overgang. Sahraoui til Bjørdal, som spiller videre til Aron Dønnum. Og så kommer Borchgrevink på overgangen og lemper ballen i hjørnet. 

73 min: Moses Mawa ut for Stenseth. Maigaard ut for Tokstad. Og Jack ut, til fordel for vår gamle kjenning Herman Stengel. 

69 min: Vålerengas eneste offensive kriger i dag, unge Bjørdal, vinner igjen, og spiller en fin ball til Sahraoui som får skutt. Blokkert, da.

66 min: Lang ball fra Klasson ender i hodeduell som Vålerenga taper. Men Bjørdal plukker opp nedfallsfrukten og spiller en perfekt vekta ball over Godset-forsvaret, til Ørnen på fint løp. Men ballen blir for vanskelig å plukke ned for Vålerenga-spissen.

63 min: Vålerenga spiller seg ikke ut av forsvaret. Usikkert om det er fordi de ikke får det til, eller fordi de trives med å lede fotballkamper, og bare vil få tida til å gå. Magnus Lekven, som er bakerste mann i midtbanen, gjør ingen tegn til å ville hjelpe forsvaret med å spille seg ut. Så stort sett spiller bare de fire bakerste ballen mellom seg en stund, før Godset får opp presset, og Enga spiller ballen tilbake til Klaesson som dunker den opp. Det er ikke særlig gøy å se på.

55 min: Og der skjer omtrent det samme igjen, nå med Sam Adekugbe. Igjen brøler hele stadion på straffe, men denne gangen har Sam armen definitivt armen helt inntil kroppen. Så det er ikke straffe, altså. Men det virker som om Godset har fått et ekstra skudd adrenalin nå. 

54 min: Strømsgodset med innlegg fra høyre, som Ivan blokkerer med noe som kan se litt ut som armen. Godset-spillerne er rasende fordi det ikke blir dømt straffe. Og Ivan forlater situasjonen litt mistenkelig fort. Men reprisene avslører ikke om det var riktig eller feil.

52 min: Frispark til Vålerenga ved cornerflagget. Litt fram og tilbake, og så får Bjørdal ballen ved rundt 16 og sender en finfin ball mot Aron Dønnum på vei gjennom. Dessverre får Aron armen på feil side av en forsvarer og drar han ned, så han får frispark mot seg. Angrepsfeil, som dem kaller det i håndball.

49 min: Kjartansson mister ballen og Ipalibo Jack får en skuddsjanse fra 22 meter. Bra skudd, men uttafor. Ørnen har ikke flydd særlig høyt i dag, altså.

48 min: Og hvis du lurte: Det blir bare kaldere og kaldere og våtere og våtere her. I dag kan du være glad for at du ikke spiller fotball.

47 min: Dønnum skyter ålreit fra 18 meter. Men uttafor.

45 min: Vålerenga tar avspark og vi er i gang igjen. Det starter med en lobb fra Bjørdal som blir redda til corner. Forrige gang Vålerenga hadde offensiv corner og Salvesen sto på andre sida ble det sjølmål. Men denne gangen får han ballen vekk.

46 min: Og derr er det pause. Vålerenga leder. Det er, ærlig talt, litt flaks. 

45 min: Klabb og babb ved sidelinja. Aron blir felt av Godsets Mikkel Maigaard. Dommer blåser frispark til Aron, men på vei opp igjen dytter Maigaard Aron. Aron dytter tilbake, Maigaard detter, og begge får gult kort. Litt hissig i dag, Aron. Godt mulig han blir bytta ut etterhvert for å unngå det røde.

44 min: Helt ålreit Vålerenga-sjanse. Sahraoui avanserer og spiller til Aron som skyter fra rundt 20. Men ganske ufarlig altså.

40 min: En gjennombruddspasning mot Moses Mawa burde vært klarert av Borchgrevink og Tollås, eller i hvert fall en av dem. Men Mawa får løpe fritt gjennom og skyte aleine med keeper. Heldigvis for Tollås og Borch feier han den langt over fra sju meter. Nå er det bare flaks som gjør at Vålerenga leder. 

36 min: Glimrende Strømsgodset-angrep ender i skudd fra 16-metern. Klaesson redda den lett, fordi skuddet gikk rett på han. Men det kunne skikkelig vært mål. Og så får SIF frispark fra 22 meter. Det nærmer seg utlikning på den dårlige måten, her.

33 min: Aron og Bjørdal kombinerer dritbra og angrepet slutter med et ålreit og lavt skudd fra Aron på 18 meter. Men Viljar Myhra får dytta den til corner. 

28 min: Nå har hjemmelaget ballen hele tida og kommer seg nærmere og nærmere. En hodeduell mellom Salvesen og Sam Adekugbe ender opp i en skuddmulighet for førstnevnte, som Ivan Näsberg blokkerer. 

26 min: Dag Eilev Fagermo jager Vidar Ørn Kjartansson til å presse hardere når Godset har ballen. Og det har de ganske mye nå.

23 min: Godset presser veldig høyt. Enn så lenge virker det som om Vålerenga har kontroll i forsvaret og greier å spille seg ut, sjøl om de iblant må ty til noen langballer uten veldig mye mål og mening.

19 min: Men Godset tar over litt etter målet.

17 min: Det er ikke ufortjent. Vålerenga har hatt mest ball, og lukta en del på hvordan livet er inne i Godsets 16-meter. Men det kom litt plutselig likkavæl.

14 min: MÅÅÅÅÅL! Sam Adekugbe med brilliant gjennomspill til Sahraoui. Han spiller 45 grader ut til Ørnen, som får ballen videre til Bjørdal på bakstanga. Han bredsider den i mål. Det er brilliant! Det er vakkert! Og Vålerenga leder igjen!

12 min: Vidar Ørn Kjartansson har ikke hatt så mye å jobbe med på topp, så han trekker litt tilbake for å hjelpe forsvaret med å spille seg ut. Dessverre spiller Ørnen ballen direkte til en Godset-spiller og gir dem sjansen til en overgang. Godt han er spiss!

6 min: Aron Dønnum blir felt i det han nesten har en sjanse, men får ingenting. Godset-supporterne markerer hans nye flette-sveis med å synge "Ola Halvorsen" etter han. Godset har forresten en egen seksjon med 200 syngende på plass i dag, fordi smittevernreglene jo er litt mildere her enn i Oslo. Så enkelt er livet på landet. 

4 min: Et glimrende Vålerenga-angrep går fra Aron og Bjørdal på høyresida, over til Sahraoui på venstre og havner inne hos Aron og Herolind som går i beina på hverandre. Dermed ble det ikke noe av. Men egentlig bra sjanse.

2 min: Kampen er i gang, og starter med Godset-kårner nesten med en gang. Forresten glemte jeg en gammal Enga-spiller på Godset. Høyreback Niklas Gunnarson har en middels stolt fortid i hovedstaden også.

20.29: Her er vi best, på gamle gress, runger med patos over kunstgresset på Marienlyst.

20.20: Uflaks med været. Men flaks med plassering.

20.17: Og om alt skulle gå i dass nå i kveld: Husk at Vålerenga knust Lillestrøm 4-2 i toppserien i dag, og kan avgjøre kampen om seriegull helt på egenhånd. Tenk det, a! Seriegull til Vålerenga! Det kan skje! Altså!

20.15: Ellers har Dag Eilev Fagermo sagt i VG i dag at både Herolind Shala og Magnus Lekven spiller "litt for fremtiden sin"

20.02: Vålerenga MÅ vinne for å henge med i medaljekampen. Molde på andreplass har 46 poeng. Rosenborg på tredje har 45. Og VIF har 42 med seier i dag. I dag er det vinn eller glem det for Vålerenga.

20.00: Vålerenga stiller med nogen lunde samme lag som sist. Magnus Lekven er anker i Oldrup Jensens skadefravær. Ørnen er spiss. Aron er høyrekant. Bjørdal er høyre indreløper, og Herolind Shala og Osame Sahraoui skal bekle rollene som venstre indreløper og venstrekant. Så får vi se hvem som blir hvor. Kanskje de til og med skal bytte litt på.

Strømsgodset har valgt å starte med det gamle Vålerenga-hatobjektet Herman Stengel på benken. Mens De to mest offensive spillerne på Godset har en viss Vålerenga-relevans: Lars-Jørgen Salvesen hadde en liten uenighet med Vålerenga-fansen da han spilte for Sarpsborg i 2019. Og Moses Mawa er fra Oslo, pleide å spille på KFUM, og enkelte har kritisert Oslos Stolthet for å la en såpass bra Oslo-spiller gå til Drammen uten alt for mye kamp.

19.57: Undertegnede heter Aslak Borgersrud og har en ikke helt ubetydelig sympati med bortelaget, så ikke forvent alt for mye nøkterne vurderinger av eventuelle straffesituasjoner

19.55: Hei og velkommen til liveblogg fra Vålerengas bortekamp mot Strømsgodset på Marienlyst stadion i kveld. Herfra kan det rapporteres om et ganske usympatisk drittvær, hvor cornerflaggene står rett ut, og duskregnet er så tett at det ser ut som tåke. Det er i det minste ikke så fryktelig kaldt, så helt krise blir det vel neppe.

 

EKSTRA INTERESSERT I VÅLERENGA OG OSLO-FOTBALL? SJEKK PODKASTEN TRIKKELIGAEN!

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under: