Sport

Skal ha inn to spillere

(Strømmen - Skeid 2-3). Skeid slo Strømmen 3-2 i LSK-hallen lørdag. Oslo-laget prøvde hele 22 spillere i treningskampen, og hovedtrener Gard Holme forventer at ungguttene som får muligheten i pre-season tar nivået.

Bilde 1 av 2

LSK-hallen (Dagsavisen): Skeid tok kontroll over kampen i første omgang, og ledet 2-0 til pause. Holme var godt fornøyd, spesielt med den første halvtimen i lørdagens treningskamp.

– Jeg synes vi er bedre enn Strømmen, og vel så det før pause. Vi mangler kanskje litt på å stå omgangen helt ut når vi slurver litt med posisjonsfeil både med og uten ball. Da får vi litt trøbbel det siste kvarteret, men får allikevel 2-0 målet rett før omgangen var over. Sånn sett er jeg veldig godt fornøyd med første omgang, sier Skeids hovedtrener Gard Holme til Dagsavisen.

Skeid mønstret ni nye spillere på banen i starten av andre omgang, og endte opp med 11 på banen som ikke startet kampen. Oslo-laget økte til 3-0, før Strømmen reduserte med to kjappe mål i det 65. og 68. spilleminutt.

– Vi bytter jo så og si hele laget, så at vi er mer rufsete etter pause er ikke noe stor overraskelse. Vi gjør mye bra offensivt, men har mye å gå på i forsvarsspillet. Det har med relasjoner å gjøre, forteller Holme.

Keivan Ghaedamini, Simen Hestnes og Johnny Buduson scoret målene for Skeid. Alle tre etter avslutninger innenfor 16-meteren. Buduson satte den siste etter en kontant heading.

Les også: 17-åring debuterte for et av Sveriges beste bandylag: – Feteste jeg har vært med på!

– Må forynge laget

Oslo-laget stilte med flere unggutter fra start, og enda flere fikk muligheten etter pause. Hovedtreneren er opptatt av at de som får sjansen griper den.

– Vi er i en prosess der vi må forynge laget vårt litt. Vi hadde en veldig etablert og erfaren stall i fjor. Noen av de etablerte har gått ut, og nye, yngre spillere har kommet inn. Fotballen er sånn at de som ikke har levert før må ta det steget opp. Derfor forventer jeg at et par av de gutta som får mye sjanser nå tar nivået og spiller seg inn i laget. Hvem det blir, får vi se på.

Holme nevnte for Dagsavisen tidligere i februar at klubben var på utkikk etter en eller to toppspillere som kunne gå rett inn i startelleveren. Det er fortsatt mulig, sier Skeid-treneren.

– Det er fortsatt plass til to til, men vi stresser ikke veldig med det. Vi skal ha litt is i magen og la overgangsvinduet gå sin gang, og så dukker det kanskje opp noen veldig bra «caser» etterhvert som vi har tid til å vente på. Samtidig så skal vi ha inn to mann til før vinduet stenger.

– Kan du si noe om hvem dere ser etter?

– Nei, det vet jeg faktisk ikke selv heller, flirer Holme.

Les også: Kapteinen sendte Ullern til semifinale (DA+)

Jevn avdeling

Med underkant av to måneder til seriestart i PostNord-ligaen, forteller Holme om den jevne og tøffe kommende sesongen.

– Jeg har vel tenkt at det mest sannsynlig er seks-syv klubber som kan være med helt i toppen. Man regner med at Fredrikstad er bra, Tromsdalen pleier alltid å være bra når de er i 2. divisjon, Kvik Halden har sett gode ut i vinter og var et topplag i fjor. I tillegg er det tre-fire lag til som kan overraske, så det blir veldig spennende.

– Er Skeid favoritter til å rykke opp?

– Jeg tenker nødvendigvis ikke at vi er favoritter, men vi er ett av de seks-syv lagene som kan kjempe om opprykk. Vi må ikke glemme at vi har mistet en del av spillerne som var i startelleveren i fjor, tross alt. Det kan ta litt tid før vi er på samme nivå, men vi skal være med å kjempe, avslutter Gard Holme.

Skeid sesongåpner borte mot Brattvåg 13. april. Før den tid gjenstår seks treningskamper til.

Les også: Grorud med skademareritt før sesongstart 

Treningskamper fotball menn lørdag:

Strømmen - Skeid 2-3 (LSK-hallen), Lillestrøm – Mjøndalen 5-1 (LSK-hallen), Sandefjord – Arendal 1-0, Stabæk – HamKam 3-1, Djurgården (Sverige) – Brann 1-4.

Mer fra Dagsavisen