Sport

RBK-utligning på overtid: - Vi spiller ikke for å vinne, sa VIF-treneren

(Vålerenga - Rosenborg 1-1). I toppkampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena endte det 1-1 etter at Sara Fornes utlignet tre minutter på overtid.

Bilde 1 av 3

Intility Arena (Dagsavisen): Det så lenge ut til at Vålerenga skulle vinne igjen og få tre poengs luke ned til Rosenborg og Avaldsnes, men Rosenborgs Fornes hamret ballen i krysset og sørget for 1-1. VIF klarte ikke å klarere etter et langt innlegg i boks, og fra 16 meter fikk Fornes skutt med venstrefoten. Sekunder senere lå den i krysset, og det var også kampens siste spark på ballen.

- Vi spiller til slutt bare for å holde på seieren, og ikke for å vinne. Det straffer seg. Det er mitt ansvar til å få spillerne til å ha troen på det hele tiden, sier en skuffet VIF-trener Jack Majgaard Jensen til Dagsavisen etter kampen.

- Jeg må jobbe mer med å få spillerne til å tro på det, fortsetter dansken.

Les også: Lyn med sesongens største seier (+)

- Tenker ikke på seriegull

Dermed endte det 1-1 og ett poeng til hvert av lagene. Det positive sett for VIF er at de fortsatt er på toppen av tabellen med tre kamper igjen. Det er bare ett poeng ned til nevnte RBK og Avaldsnes. Det blir et skikkelig race om seriegull i Toppserien!

- Jeg tenker ikke på seriegullet i det hele tatt. Det er det siste jeg tenker på. Det eneste jeg bruker energi på er hvordan spillerne kan prestere som jeg vet de kan, på det nivået de til vanlig er på. Det er mitt ansvar, sier Majgaard.

Les også: Skeid inn i opprykkskampen etter sterk borteseier. Ett poeng skiller fire lag (+) 

Innlegg eller skudd?

Janni Thomsen trodde lenge hun skulle bli kampens eneste målscorer etter 54 minutter. Det så ut som om hun skulle slå inn fra høyre, men ballen snek seg i mål.

- Om det var et skudd eller et innlegg? Det kan diskuteres. Hvis du spør meg, så var det et skudd på mål. Men ser du reprisen, var det nok et innlegg, sier hun og ler.

- Det var veldig gøy! Det er noe jeg har gledet meg til lenge og håpe skal skje, så at det skjer i en toppkamp som dette, det er fett. Men det er kjedelig at man ikke får feiret det helt med en seier, sier dansken om sitt første mål i VIF-drakt.

Vålerenga så ut til å ta tre uhyre viktige poeng og få en luke på toppen av tabellen, men så dukket altså venstreslegga til Fornes opp på overtid. Dermed er det fortsatt ett poeng opp til VIF for RBK sin del.

- Vi skulle selvfølgelig hatt alle tre poengene, men kampen sett under ett bør vi være fornøyde med ett. Vi fortjente tre, men sånn er fotballen, sier Thomsen.

Vålerenga har igjen LSK hjemme 1. november, Lyn borte 7. november og Arna-Bjørnar 15. november.

KAMPFAKTA
Vålerenga – Rosenborg 1-1 (0-0)

Intility arena: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Janni Thomsen (55), 1-1 Sara Kanutte Fornes (90).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.

Gult kort: Njoya Ajara, Vålerenga, Emilie Bragstad, Rosenborg.

Vålerenga (4-3-3): Jalen Tompkins – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic (Rikke Nygard fra 78.), Sigrid Heien Hansen – Celin Bizet Ildhusøy (Rikke Marie Madsen fra 67.), Njoya Ajara, Synne Jensen (Marie Dølvik Markussen fra 87.).

Rosenborg (4-2-3-1): Kristine Nøstmo – Mali Lilleås Næss, Emilie Bragstad, Ina Vårhus, Kristine Minde – Elin Åhgren Sørum (Siw Døvle fra 87.), Emilie Marie Joramo – Lisa-Marie Utland, Cesilie Andreassen (Celine Emilie Nergård fra 76.), Julie Blakstad – Marit Clausen (Sara Kanutte Fornes fra 64.).

Toppserien kvinner søndag, 15. runde:

Kolbotn – Klepp 2-2, Lyn – Arna-Bjørnar 4-0, Vålerenga – Rosenborg 1-1.

Spilt lørdag: Sandviken – Røa 2-2 .

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen