Fotball

Ketchupeffekt og kollaps for Kjelsås i poengdeling: - Et ran!

(Kjelsås - Kvik Halden 2-2). Kjelsås scoret to mål på to minutter i åpningen av den andre omgangen mot Kvik Halden, men slapp også inn to på rappen. De to raske imot gjør at det fortsatt er poenget opp til den viktige 7.-plassen.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Først gjorde Adebola Akinyemi alt selv etter 50 minutter, før Jens Aslaksrud var iskald alene med keeper minuttet etter. Da så alt meget lyst ut for hjemmelaget.

Så reduserte gjestene med kvarteret igjen, før kaptein Jakob Madsen Lund stanget inn 2-2 åtte minutter senere.

Kjelsås presset noe vanvittig på for en avgjørende scoring på tampen med både annullert mål (for offside, korrekt) og to gigantiske sjanser. Likevel endte det 2-2.

– Et ran, meldte en supporter.

– Det var på grensen, hvert fall, supplerte journalisten fra Halden.

– Dette er jo sesongen vår oppsummert. Vi gjør en strålende fotballkamp. Virkelig, virkelig top notch, men vi slipper inn mål på de to skuddene de har på mål. Vi kan være enda mer effektive også, men vi gjør en kjempekamp. Og det holder ikke, sa en meget, meget skuffet Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampen.

Les også: Håper på lokale vinterserier, nedrykk fra 2. divisjon ikke avklart

– Var det et ran?

– Det var jo et ran, selvfølgelig! Vi skaper tre-fire store sjanser i den første omgangen, men vi trenger veldig mange sjanser for å score mål. Logisk sett skulle vi ledet 3-0, 4-0 tidlig. Men når man har et lag med mange dårlige opplevelser bak seg så knyter det seg litt, og da blir det enkelt å få de to målene mot oss. Man går og venter på det. Det er tøft.

Fortsatt mulighet til topp 7

– Det er surt. Hele laget hadde fortjent en seier etter hvordan vi fremsto i kampen. Men vi må være mer konsentrerte på faste situasjoner. Sånne feil må vi klare å luke ut. Også burde vi scoret det tredje før de reduserte, sa debutant Erik Rosland.

En seier hadde gjort at Kjelsås hadde ligget på den sjuende og siste plassen som gir videre kvalifiseringsspill til OBOS-ligaen. Men de to scoringene til Kvik og bare ett poeng gjør at Kjelsås er nummer ni. Likevel er ikke alt mørkt – de er bare poenget bak VIF 2, som ligger på 7.-plass (VIF 2 har én kamp mindre spilt).

Kjelsås har igjen Florø neste helg og Skeid hjemme helga etter i to meget viktige kamper.

Les også: Molde videre i mesterligakvalifiseringen etter straffedrama

– Vi må jo vinne de kampene vi har igjen. Det er sånn vi har stilt oss, så det gjør det ekstra ille. Hadde dette vært i en tidlig fase av sesongen, hadde vi nok sagt «en super prestasjon, fortsetter vi sånn her blir det veldig bra». Men nå er poengene så utrolig gylne at det er cupfinaler hver uke, sier han og fortsetter:

– Det er to voksne kamper. Vi må prestere som i dag og skru det til bak, så er det veldig mulig å vinne to kamper til. Denne prestasjonen her holder til to seirer, det er jeg helt sikker på, men vi må stenge igjen bak der.

Store sjanser

I et nydelig spillevær på Oslos tak var det Kjelsås som kom best i gang. Jens Aslaksrud prøvde å finne Wintson Paintsil alene med keeper, men Kviks David Abidja Paulmin var årvåkent med og plukket.

Like etter skjøt Lars Brotangen fra distanse, men igjen reddet Paulmin. Denne gangen måtte han gi retur, men ingen blåkledde var først på returen. Så var det Sturla Ottesen som fikk en gigamulighet etter en corner, men han skjøt over fra åtte-ni meter. Det lå en Kjelsås-scoring i luften etter de første 15.

Les også: Dønnum ikke langt unna Lecce-overgang – hvis han selv vil (+) 

Det jevnet seg mer utover i omgangen, men det hadde ikke vært noe å si på Kjelsås-ledelse til pause.

Den andre omgangen hadde ikke vært i mer enn to-tre minutter før gjestene fikk en scoring annullert for offside. Det ble stusset fra bakerste stolpe etter en corner, og fra kloss hold ble ballen pirket i mål. Dommer Satha Sritharan blåste for offside, noe som så korrekt ut.

Like etter scoret Akinyemi og Aslaksrud to mål på to minutter.

Med kvarteret igjen var det ny spenning i kampen. Simon Dominiguez fikk skyte upresset fra ni-ti meter. Ballen gikk via tverrliggeren, ned, i tverrliggeren igjen og i mål. Kjelsås-spillerne protesterte og mente ballen ikke var inne, men til ingen nytte.

Og et par minutter senere ble ballen slått inn i boks. Kaptein Madsen Lund hadde tatt turen opp fra sin stopperplass og stusset lekkert inn utligningen. Fortjent? Ikke veldig.

Kjelsås hadde et par feite sjanser til å avgjøre, men klarte ikke å omsette det i scoring. Dermed endte det med et skuffende 2-2-resulat for Kjelsås.

Les også: – Jeg tror ikke det blir noe med Zekhnini (+)

Ellers kom Erik Rosland inn til sin debut etter timen. Han gjorde en ålreit figur etter å ha kun fått to innhopp for Ull/Kisa denne sesongen (15 min mot KFUM 20. juli og 15 min mot Åsane 10. august). Han ankom klubben torsdag og fikk kun to treninger før det ble debut.

– Det var litt uvant underlag, men det gikk bra. Jeg trives veldig godt så langt, det har vært en bra start siden jeg kom på torsdag. Jeg spilte både spiss og kant i løpet av den halvtimen, og har jo spilt det før, så det var ikke så mye nytt. Dette skal passe meg bra fremover, dette, sier Rosland.

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Kjelsås - Kvik Halden 2-2 (0-0)

Grefsen stadion: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Akinbola Akinyemi (50), 2-0 Jens Bonde Aslaksrud (51), 2-1 Simon Colina (76), 2-2 Jakob Madsen Lund (83)

Dommer: Satha Sejoohn Sritharan, Oppsal.

Gule kort: Yaw Paintsil, Kjelsås, Marius Aamodt Eriksen, Sullivan Zachary Lakhamy, Kvik Halden.

2. divisjon menn lørdag, 11. runde:

Brattvåg – Florø 0-0, Senja – Fløya 1-1, Kjelsås – Kvik Halden 2-2, Moss – Fredrikstad 1-3.

Spilles søndag: Alta – Skeid, Tromsdalen – Eidsvold Turn, Hødd – Vålerenga 2.-lag.

Mer fra Dagsavisen