Celtic sikret seriegullet med målfest

Celtic er skotsk seriemester i fotball for 54. gang etter å ha knust Kilmarnock 5-0 på bortebane onsdag kveld.

Klubben så ut til å skulle bli mester uten å spille tirsdag, da rivalen Rangers lå under 0-2 for Dundee, men hjemme på Ibrox vendte Rangers til 5-2-seier og utsatte Celtic-feiringen med ett døgn.

Adam Idah ga Celtic en kjempestart med scoring før det var spilt fem minutter, og Daizen Maeda doblet ledelsen i det 12. minutt. Også den tredje i angrepstrioen, James Forrest, skrev seg på scoringslista før pause. Dermed kunne festen starte.

For mange har den nok holdt på siden 2-1-seieren i Old Firm-derbyet mot Rangers lørdag. Den avgjorde i praksis gullkampen.

Matt O'Riley økte ledelsen to ganger i 2. omgang. Celtic er seks poeng foran Rangers før siste serierunde.

Selv om Celtic tok sin 54. serietittel, er det ikke rekord. Rangers har 55.

Celtic og Rangers møtes i cupfinale 25. mai. Da jager Celtic sin 42. cuptittel, Rangers sin 35.