Fotball

Graham Hansen ute av landslagstroppen – fortsatt usikkert for Maanum

Caroline Graham Hansen har en kjenning i høyre lår og mister Norges kamper mot Finland og Nederland. Det er ikke klart om Frida Maanum kan spille.

Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Linköping-spilleren Cathinka Friis Tandberg hentes inn som erstatter for Graham Hansen, som pådro seg en liten lårskade i helgens kamp for Barcelona.

– Basert på dialogen mellom våre medisinske team virker dette å være en skade som ikke vil være langvarig, og vi håper Caroline vil være tilbake for Barcelona forhåpentlig til neste kamp allerede, sier landslagstrener Gemma Grainger.

Graham Hansen står med 105 kamper og 46 mål for det norske A-landslaget.

Maanum kollapset på banen i Arsenals finaleseier over Chelsea i ligacupen søndag. Først fredag blir det tatt en endelig avgjørelse rundt 24-åringen foran de kommende landskampene.

– Det medisinske apparatet i Arsenal ønsker å gjøre noen ytterligere observasjoner og tester på torsdag. Vi er i dialog med både Arsenal og Frida og følger situasjonen tett. Spillernes helse vil alltid komme i første rekke, sier Grainger.

Etter kampen mot Finland fredag skal Norge opp mot Nederland på bortebane 9. april. De to kampene er starten på EM-kvalifiseringen. Også Italia er med i gruppespillet.

EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen