Fotball

Overkommelig trekning for Norges fotballkvinner i EM-kvalifiseringen

Norge fikk en småheldig trekning av EM-kvalifiseringen i fotball for kvinner. Nederland, Italia og Finland venter i gruppespillet.

Det ser lyst ut for Norge og den nye landslagssjefen Gemma Grainger, som beholdt sin plass i A-divisjonen da de knuste Kroatia 8-0 sammenlagt i nasjonsligaen nylig.

Utfallet av nasjonsligaen danner utgangspunkt for EM-kvalifiseringen. Dette er nytt denne gangen. Veien til EM er klart enklest for lagene i A-divisjonen.

I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene.

I omspillets semifinaler trekkes treerne og firerne fra A-divisjonen mot gruppevinnere og toere fra C-divisjonen, mens gruppevinnerne og de to beste toerne fra B-divisjonen møter toere eller treere fra samme nivå.

De 14 vinnerlagene trekkes mot hverandre i finaler om de sju ledige EM-plassene. Vinnerne av semifinalene med de sju høyest rangerte A-divisjonslagene blir seedet i trekningen.

Norge var seedet på 3. nivå i A-divisjonen i tirsdagens trekning. De trakk Nederland fra øverste nivå, Italia fra 2. nivå og Finland fra 4. nivå.

De første kampene i EM-kvalifiseringen spilles allerede fra 3. april, og gruppespillet skal være unnagjort i løpet av juli. Omspillet finner sted i høst.

EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.


Mer fra Dagsavisen