Manchester City avgjorde byderbyet: Bom og suksess for Haaland

(Manchester City- Manchester United 3-1). Han presterte kampens største bom. Men på overtid avgjorde Erling Braut Haaland.

Phil Foden gjorde to av målene da City vant 3-1 hjemme mot byrival United i Premier League søndag.

Dermed fortsetter City å utfordre Liverpool på tabelltopp. Ett poeng skiller dem. Arsenal følger også fem poeng bak Liverpool, men har én kamp mindre spilt. De gjester Sheffield United mandag kveld.

City fikk ingen god start på kampen. Etter sju minutter med knallhardt press fra vertene var det noe overraskende United som tok ledelsen. Målet kom på en kontring, som Marcus Rashford avsluttet med en kanonkule fra om lag 25 meter rett i krysset.

– For en vidunderlig start for Manchester United, utbrøt Nils Johan Semb på Viaplay.

– Verste missen

Scoringen var Rashfords femte mot byrivalen i Premier League. Ifølge statistikktjenesten Opta er det bare Wayne Rooney (8) og Eric Cantona (7) som har scoret flere mot erkerivalen i ligaen.

City fortsatte sitt enorme press utover i omgang, men takket være eventyrlig keeperspill fra André Onana og sløsing med en kjempesjanse av Erling Braut Haaland, kunne gjestene gå til pause med ledelse.

– Det må være den verste missen jeg noen gang har sett på dette nivået. Erling Haaland må heade den. Utrolig, skrev Gary Lineker på X/Twitter om nordmannens skudd over mål fra to-tre meter.

Phil Foden feiret vilt etter sitt andre mål for kvelden. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB.

Matchvinner

Etter hvilen fikk imidlertid City endelig uttelling da Phil Foden banket utligningen i krysset.

– Den der er ikke noe dårligere enn målet til Rashford, kommenterte Semb.

Og med ti minutter igjen på klokken fullbyrdet Foden snuoperasjonen. Julián Álvarez spilte briten opp inni boksen, som satte inn sitt andre for dagen.

– Praktfull fotball og en praktfull scoring, konstaterte Semb.

To minutter på overtid fastsatte Haaland resultatet da han bredsidet ballen til høyre for Onana.

I høst vant Manchester City 3-0 da bynaboene møttes på Old Trafford. Samme oppgjør forrige sesong endte i 6-3-seier til blåtrøyene.

Neste søndag er de duket for toppkamp i Premier League når Liverpool tar imot City på Anfield. United tar på sin side imot Everton på Old Trafford dagen før.

---

Premier League menn søndag, 27. runde:

Burnley – Bournemouth 0-2, Manchester City – Manchester United 3-1.

Spilt lørdag: Brentford – Chelsea 2-2, Everton – West Ham 1-3, Fulham – Brighton 3-0, Newcastle – Wolverhampton 3-0, Nottingham Forest – Liverpool 0-1, Tottenham – Crystal Palace 3-1, Luton – Aston Villa 2-3.

Spilles mandag: Sheffield United – Arsenal.