Manchester United med årets første tap, ble senket på overtid

(Manchester United - Fulham 1-2). Alex Iwobi ble den store helten for Fulham med sitt overtidsmål i 2-1-seieren over Manchester United i Premier League lørdag.

Det ble noen dramatiske siste minutter av lørdagens duell på Old Trafford. Etter at Calvin Bassey sendte Fulham i ledelsen etter en drøy time, utlignet Harry Maguire til 1-1 i det 89. minutt. Det så ut til å bli resultatet, men seks minutter på overtid fikk Fulham en kontringsmulighet.

Den tok de vare på da Iwobi fikk ballen inne i feltet og satte ballen i mål bak United-keeper Andre Onana.

– Det er en stor seier for oss, og det var fortjent. Det beste laget vant i dag, sa Fulham-manager Marco Silva til BBC.

– Det er fantastisk å komme hit og vinne mot et formsterkt lag. Det føles flott for tilhengerne våre, som ga oss støtte fra første til siste fløyte.

Enkel feil

30. desember var sist United tapte i ligaen. Da ble Nottingham Forest for sterke med 2-1-seier. Siden den gang hadde Erik ten Hags menn vunnet seks av sju kamper og kjempet seg tilbake i kampen om en topp-fire-plassering.

Manager Erik ten Hag mener at laget falt på en enkel feil.

– Fulham hadde innkast nede i hjørnet. Vi presset dem, men en spiller var i feil posisjon. Vi lot dem slippe unna, og det burde vi ikke ha gjort, sa han til BBC.

– Vi viste karakterstyrke da vi kom tilbake. Vi fortjente utligningen og satset på seier, men så gjorde vi den feilen.

Langt opp

Med lørdagens nederlag skiller det åtte poeng opp til Aston Villa på fjerdeplass. Tottenham er tre poeng foran United med én kamp mindre spilt. Fulham ligger på 12.-plass.

United-talentet Omari Forson (19) spilte bare sin andre PL-kamp i fraværet av stjernespiss Rasmus Højlund. Dansken er ventet å miste noen uker med fotball.

---

Premier League lørdag, 26. runde:

Manchester United – Fulham 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Calvin Bassey (65), 1-1 Harry Maguire (89), 1-2 Alex Iwobi (90).

Dommer: Michael Oliver.

Gult kort: Harry Maguire, Bruno Fernandes, Manchester U., Tosin Adarabioyo, Andreas Pereira, Harry Wilson, Bernd Leno, Fulham.

Manchester U. (4-2-3-1): André Onana – Diogo Dalot, Raphaël Varane, Harry Maguire, Victor Lindelöf (Antony fra 90.) – Kobbie Mainoo (Amad fra 80.), Casemiro (Scott McTominay fra 51.) – Omari Forson (Christian Eriksen fra 52.), Bruno Fernandes, Alejandro Garnacho – Marcus Rashford.

Fulham (4-2-3-1): Bernd Leno – Timothy Castagne, Tosin Adarabioyo, Calvin Bassey, Antonee Robinson – Harrison Reed (Adama Traoré fra 75.), Sasa Lukic – Harry Wilson (Issa Diop fra 80.), Andreas Pereira (Tom Cairney fra 67.), Alex Iwobi – Rodrigo Muniz.

Øvrige kamper:

Aston Villa – Nottingham Forest 4-2, Brighton – Everton 1-1, Crystal Palace – Burnley 3-0.

Senere kampstart: Bournemouth – Manchester City (18.30), Arsenal – Newcastle (21.00).

Spilt onsdag: Liverpool – Luton 4-1.

Spilles søndag: Wolverhampton – Sheffield U.

Spilles mandag: West Ham – Brentford.

Ikke berammet: Chelsea – Tottenham.