Haaland-assist ga Manchester City viktig seier

(Bournemouth - Manchester City 0-1). Erling Braut Haaland sto for assist til Phil Fodens vinnermål da Manchester City slo Bournemouth 1-0 på sørkysten.

Ederson måtte gjøre flere gode redninger for å holde nullen. City ble presset mot slutten, men sto imot. Seieren betyr at City henger på Liverpool som en klegg i tetstriden. Ett poeng skiller når 12 serierunder står igjen.

Haaland viste fram fysikken flere ganger i lørdagens bortekamp, ikke minst da han i det 24. minutt tvang fram målet som avgjorde kampen. Han signaliserte ett av sine løp, og Mateo Kovacic vippet ballen i bakrom.

Nordmannen rykket fra Marcos Senesi, som gjorde et mislykket forsøk på å klarere framspillet. Ballen spratt en gang før Haaland fyrte løs fra hjørnet av 5-meteren. Keeper Neto reddet, men Foden var framme på returen og satte ballen i tomt mål.

Gjorde jobben

Haaland hadde sjanser han kunne scoret på selv også. Han ga Bournemouth-forsvaret hendene fulle og kom ved flere anledninger i god posjsjon for skudd, men avslutningene var ikke av hans beste.

Sin siste mulighet hadde Haaland i det 75. minutt da han stormet fram i feltet og skjøt fra ganske spiss vinkel. Neto gjorde seg stor og blokkerte skuddet med armen.

Rett etter ble Haaland tatt av banen og fikk en god klem av manager Pep Guardiola.

Bournemouth-sjanser

Bournemouth kom til gode sjanser, og Ederson måtte flere ganger vise klasse. Allerede i det 10. minutt hadde venstreback Milos Kerkez en skummel dupper som keeperen slo over.

Tidlig i 2. omgang kom hjemmelaget til flere gode muligheter, er par av dem ved Marcus Tavernier, som ikke lyktes med avslutningene.

I det 68. minutt var det nære på ved et hjørnespark. Dominic Solanke nikket ved lengste stolpe. Ederson sto inne i målet, men strakte armene fram langt nok til at han bokset ballen ut før den krysset streken.

City levde farlig flere ganger i sluttfasen, sist da innbytter Enes Ünal nikket centimeter utenfor, men halte poengene i land.

---

Premier League lørdag, 26. runde:

Bournemouth – Manchester City 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Phil Foden (24).

Dommer: Jarred Gillett.

Gult kort: Lewis Cook, Marcos Senesi, Bournemouth, Bernardo, Kevin De Bruyne, Manchester C.

Bournemouth (4-2-3-1): Neto – Adam Smith, Іllja Zаbаrnyj, Marcos Senesi, Milos Kerkez (Luis Sinisterra fra 87.) – Lewis Cook, Ryan Christie (Enes Ünal fra 87.) – Antoine Semenyo, Justin Kluivert (Alex Scott fra 67.), Marcus Tavernier (Dango Ouattara fra 67.) – Dominic Solanke.

Manchester C. (4-2-3-1): Ederson – Manuel Akanji, Rúben Dias, John Stones, Nathan Aké – Rodri, Mateo Kovacic (Kevin De Bruyne fra 83.) – Bernardo, Phil Foden, Matheus Nunes (Jérémy Doku fra 62.) – Erling Braut Haaland (Julián Álvarez fra 75.).

Øvrige kamper:

Aston Villa – Nottingham Forest 4-2, Brighton – Everton 1-1, Crystal Palace – Burnley 3-0, Manchester Uited. – Fulham 1-2, Arsenal – Newcastle 4-1.

Spilt onsdag: Liverpool – Luton 4-1.

Spilles søndag: Wolverhampton – Sheffield U.

Spilles mandag: West Ham – Brentford.

Ikke berammet: Chelsea – Tottenham.