Fotball

Haaland med flere misbrukte sjanser da Manchester City ble slått av Villa

Manchester City har bare tatt tre poeng på sine fire siste seriekamper etter 0-1-tapet borte for Aston Villa i Premier League onsdag kveld.

De regjerende seriemesterne faller dermed også ned på 4.-plass på tabellen, seks poeng bak serieleder Arsenal. Liverpool ligger som toer, fire poeng foran Erling Braut Haaland & co., mens Villa klatret opp på 3.-plassen.

Manchester-laget kom fra tre strake uavgjortkamper i ligaen: 4-4 borte mot Chelsea, 1-1 hjemme mot Liverpool og 3-3 hjemme mot Tottenham.

Haaland fikk en gigantisk dobbeltsjanse til å sende City i føringen etter bare ti minutter, men Villa-keeper Emiliano Martínez vartet opp med to mesterlige redninger.

Oscar Bobb fikk seg også et lite innhopp mot Villa da han ble byttet inn for Phil Foden etter 73 minutter.

Innhoppet ga imidlertid alt annet enn noen umiddelbart effekt, da Leon Bailey i stedet satte inn vinnermålet bare ett minutt senere.

City kjempet for en utligning, men det var faktisk Villa som var nærmest en scoring da Douglas Luiz banket et skudd i stolpen.

City måtte klare seg uten Rodri og Jack Grealish som er ute med suspensjon, i tillegg til Jéremy Doku og Kevin De Bruyne som er skadd.

Haaland har hatt noen turbulente dager etter at han raste mot dommerne da City bare klarte 3-3 hjemme mot Tottenham.

Kampleder Simon Hooper dro fram det gule kortet til Haaland for protestene, men det er ikke sikkert FA nøyer seg med det. Forbundet har valgt å åpne disiplinærsak mot Manchester City i saken, men ikke mot Haaland direkte.

Mer fra Dagsavisen