Fotball

FA åpner disiplinærsak etter Haaland og lagkameratenes raseri

Erling Braut Haaland raste mot dommeren på tampen av Manchester Citys 3-3-kamp mot Tottenham. Nå er episoden havnet på bordet til Englands fotballforbund (FA).

Jærbuen og flere av lagkameratene mistet besinnelsen da kampleder Simon Hooper dømte frispark framfor å la City utnytte fordelsparagrafen fullt ut langt inne i overtiden søndag. Haaland hadde akkurat sendt Jack Grealish alene med keeper da spillet ble stoppet.

Spissen reagerte med et voldsomt sinne og kroppsspråk tett opp i ansiktet på Hooper. Han var ikke alene. Dommeren dro fram det gule kortet til Haaland for protestene, men det er ikke sikkert FA nøyer seg med det.

Forbundet har valgt å åpne disiplinærsak mot Manchester City i saken, men ikke mot Haaland direkte. Det betyr vanligvis at klubben blir ilagt en bot.

I mandagens melding fra FA heter det at City anklages for ikke å ha klart å kontrollere egne spilleres oppførsel i de aktuelle sekvensene av kampen.

City har nå fram til 7. desembger på å svare på anklagene.

Haalands utbrudd kom på stillingen 3-3 flere minutter på overtid. Uavgjortresultatet var Manchester Citys tredje på rad i Premier League.

Etter kampslutt var nordmannen også i et verbalt klammeri med Tottenham-spilleren Giovani Lo Celso

Mer fra Dagsavisen