Fotball

Ødegaard matchvinner da Arsenal holdt unna og trygget serieledelsen

Martin Ødegaard scoret det andre målet da Arsenal slo Wolverhampton 2-1 og sikret forlenget tilværelse på toppen av Premier League.

Grunnlaget for seieren ble lagt i løpet av et overbevisende åpningskvarter. Arsenal-laget gikk offensivt til verks og fikk betalt da Bukayo Saka scoret allerede i det sjette minuttet på hjemmebane.

Sju minutter senere var kaptein Ødegaard framme og avsluttet et mønsterangrep. Wolves ble utspilt, og Oleksandr Zintsjenko slo 45 grader ut til nordmannen, som kontrollert bredsidet ballen inn i hjørnet til 2-0.

Arsenal sovnet litt på overtid i første omgang og tillot Wolves å komme på et par overganger. Gjestene scoret ikke da, men tendensen gjentok seg etter pause, og det førte til at Ødegaard og lagkameratene hans måtte svette litt mot slutten.

Blemme

Etter 85 minutter rotet nemlig Zintsjenko bort ballen i eget felt, og Matheus Cunha feide inn reduseringen for Wolves. Det ga blod på tann for bortelaget, men Arsenal red av stormen og sikret sin tredje strake seier i ligaen.

– Det burde ha vært en mye klarere seier. Vi gjorde en tabbe, og de tok sjansen, og da er det «game on» i Premier League, sa Arsenal-manager Mikel Arteta til BBC.

Vertene kunne og burde ha punktert kampen før Cunhas redusering, og Ødegaard kunne fort stått med to målgivende pasninger. Han spilte fri Leandro Trossard og deretter Eddie Nketiah med lekre stikkere, men begge bommet alene med keeper.

– Vi hadde sjanser som vi ikke scoret på, men vi fortsatte å prøve. Vi spilte ikke perfekt fotball, men jeg er virkelig fornøyd med måten vi spilte på. VI må fortsette å vinne kamper og prestere på den måten vi gjør, fortsatte Arteta.

Leder

Etter 14 spilte kamper står Arsenal med 33 poeng. Avstanden ned til tabelltoer Manchester City er på fire poeng før de spiller hjemmekamp mot Tottenham søndag.

Poenget bak der igjen følger Liverpool og Aston Villa, som også har hver sin kamp til gode på Arsenal.

Det ble kontrollerte hjemmeseirer også i lørdagens to andre 16-kamper i Premier League. Sander Berge spilte hele kampen da Burnley klatret opp fra bunnplassen med overbevisende 5-0 over gamleklubben Sheffield United, mens Brentford slo Luton 3-1 uten en skadd Kristoffer Ajer. Han tråkket over under oppvarmingen.

Mer fra Dagsavisen