Stabæk på trygg plass etter overtidsdrama på Nadderud: – Helt kaos med følelser

(Stabæk - Sandefjord 2-1). Kevin Kabran sikret tre livsviktige Stabæk-poeng da han scoret 2-1 på overtid mot Sandefjord søndag kveld.

På overtid av overtiden ble svensken hindret av Sandefjord-kaptein Sander Moen Foss inne i 16-meteren. Gjestenes målvakt reddet Kabrans straffeforsøk, men returen gikk i mål.

– Avslutningen på kampen var helt vanvittig. Jeg er glad for supporterne og laget, sa Stabæk-sjef Bob Bradley til TV 2 etter triumfen.

Bakenga scoret 1-0 i første omgang, før Alexander Ruud Tveter og Sandefjord utlignet fra straffemerket etter en time.

– Det er veldig deilig. Det er helt kaos med følelser, sa Bakenga til TV 2 umiddelbart etter at trepoengeren var sikret.

Nedrykksdrama

Stabæk har 29 poeng, mens Sandefjord står med ett poeng mindre når én serierunde gjenstår. Vålerenga er også innblandet i nedrykksdramaet.

Uavgjort mot Sandefjord ville sendt Stabæk under streken.

– Vi visste at vi måtte trykke til på slutten og få et mål til, sa Bradley etter kampen.

Sandefjord tar imot Lillestrøm på eget gress i siste serierunde, mens Stabæk møter Haugesund på bortebane.

For Sandefjord var forutsetningene at en trepoenger mot Stabæk ville bety dårligst kvalifiseringsplass, uavhengig av resultatet i kampen mellom HamKam og Vålerenga på Briskeby.

Sentral Bakenga

Etter kun få minutter ble Mushaga Bakenga spilt gjennom, men spissen bommet alene med Hugo Keto. Sekunder senere dukket han opp i enden av et strålende angrep og stupheadet inn 1-0.

– Det skulle bare mangle etter den første bommen, så det var godt, sa Bakenga til TV 2 i pausen.

Mot slutten av første omgang kom Sandefjord til flere farligheter, men gjestene fikk ikke hull på byllen.

Bob Bradley ga 16-åringen Sebastian Olderheim tillit på Stabæk-midtbanen søndag. Unggutten viste seg flott fram med flere gode involveringer. Like før pause fikk han til en god avslutning som ble stanset av Keto.

Opptur under Bradley

Innenfor de første minuttene etter pause kom Sandefjord til to store sjanser, men bortelaget hadde ikke marginene på sin side. Da klokken passerte timen, var Bakenga kun noen centimeter unna å gjøre 2-0.

Kort tid senere fikk Sandefjord straffespark. Tveter scoret sikkert 1-1, før Kabran avgjorde på overtid.

Etter en skrekkelig rekke på 14 strake seriekamper uten seier har det sett langt lysere ut for Stabæk siden starten av oktober. Før søndagens nøkkelduell mot Sandefjord var fasiten to seirer, fire uavgjort og tre tap siden Bob Bradley tok over treneransvaret.

– Jeg har det fint. Spillerne er klare når poengene betyr som mest. Laget har trent bra og restituert godt, sa Stabæk-sjef Bradley til TV 2 før kampstart.