Fotball

Skjelbred og Hansen takket av på Lerkendal: – En ære

RBK-veteranen Per Ciljan Skjelbred spilte sin siste kamp på Lerkendal da Strømsgodset vant 3-1 mot Rosenborg.

36-åringen er ferdig som Rosenborg-spiller etter sesongen. Fremtiden er fortsatt uviss for midtbanemannen. Etter 66 minutter ble han tatt av banen til stående applaus fra publikum.

– Det var utrolig rart, men jeg har visst at denne dagen kom til å komme. Den kom litt raskere enn jeg hadde håpet på, men sånn er livet. Jeg er utrolig takknemlig og glad for det jeg har gjort, sa Skjelbred til TV 2 etter kampen.

Også RBK-keeper André Hansen er ferdig etter sesongen, men keepertalentet Sander Tangvik ble foretrukket fra start. To minutter før slutt fikk Hansen likevel bidra i sin avskjed på Lerkendal.

– Jeg har jobbet hardt for å komme på banen fra start, men jeg tapte akkurat på målstreken der. Det er bittert at vi leverer en sånn kamp i siste hjemmekampen, sa Hansen til TV 2.

– Et privilegium

33-åringen måtte plukke ut 3-1-scoringen til Logi Tómasson rett før slutt.

– Det var ikke så hyggelig, sa han om baklengsmålet før han fortsatte:

– Det har vært en ære og et privilegium å representere Rosenborg i så mange år, fortsatte målvakten som har spilt i klubben siden 2015.

Strømsgodset tok føringen etter 23 minutter etter svakt balltap fra Rosenborgs Jayden Nelson. Kreshnik Krasniqi spilte raskt opp på Marcus Mehnert som dro seg forbi en RBK-forsvarer på vei mot mål før han satte ballen i nettmaskene.

Nelson gjorde imidlertid opp for seg noen minutter senere. Canadieren ble felt av Fredrik Kristensen Dahl i feltet og fikk straffespark. Den klinket 21-åringen selv høyt i mål.

– En perfekt bortekamp

Ti minutter før pause banket Lars-Christopher Vilsvik et skudd i tverrliggeren. Strømsgodset opprettholdt angrepet og Vilsvik slo ballen inn igjen i feltet. Der klarte Gustav Valsvik å skli ballen videre inn i nettmaskene mot gamleklubben.

– Jeg synes vi gjennomførte en god bortekamp. Vi vinner fortjent og skaper nok til å score tre mål. Jeg synes vi holdt dem på avstand. Det var ikke mange sjanser de skapte, så det var en perfekt bortekamp, sa Strømsgodset-trener Jørgen Isnes til TV 2 etter kampen.

Rosenborg avslutter sesongen med bortekamp mot Viking, mens Strømsgodset verter Brann.Mer fra Dagsavisen