Fotball

HamKam fikk bare ett poeng mot ti Sarpsborg-spillere: – Burde satt én til

HamKam spilte elleve mot ti i over en omgang, men klarte bare 1-1 mot Sarpsborg i Eliteserien i fotball. Begge lage var misfornøyd med poengfangsten.

Med det ene poenget er HamKam oppe i 24 og holder 11.-plassen, mens Sarpsborg har ti poeng mer på sin sjuendeplass.

– Vi burde klart å sette en til. Vi skulle gjerne hatt tre poeng når kampen ble som den ble, sa HamKam-innbytter Kristian Onsrud til TV 2.

De to neste kampene blir svært viktige med tanke på utfallet av sesongen for Hamar-laget.

HamKam skal ut i to bortekamper. Først den utsatte kampen mot Stabæk 4. oktober, så mot Sandefjord fire dager senere. Begge lag er rivaler i bunnstriden.

Pangstart

Gjestene fikk en pangstart på kampen da Victor Torp i det 17. minutt fikk skyte fra god posisjon etter at hjemmelaget ikke klarte å klarere skikkelig. Dermed sto det 0-1.

Det ble etter hvert mye Sarpsborg på Briskeby, uten at HamKam klarte å skape noe som helst, men ett minutt før pause røk Niklas Sandberg på en utvisning. Han fikk rødt kort direkte etter en stygg takling bakfra mot Morten Bjørlo med knottene først.

Etter fem minutter hadde Moses Mawa utlignet til 1-1 da han dukket opp på bakre stolpe på Jens Martin Gammelbys pasning gjennom feltet fra spiss vinkel.

For tidlig

– Vi slapp inn målet litt for tidlig. Jeg er litt skuffet over ett poeng. Vi burde fått flere mål i 1. omgang og burde ha drept kampen da. Med en mann mindre ble det som det ble. Vi ble også litt feige, slo Sarpsborg-trener Stefan Bilborn fast.

KamKams tallmessige overtak førte til at kampen endret karakter utover i 2. omgang, men uten at hjemmelaget kom til flere mål. Sarpsborg virket faktisk noe friskere mot slutten og skapte en del farligheter.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 23

HamKam – Sarpsborg 1-1 (0-1)

Briskeby, 3522 tilskuere

Mål: 0-1 Victor Torp (17), 1-1 Moses Mawa (50).

Dommer: Kai Erik Steen.

Gult kort: Pål Alexander Kirkevold, HamKam.

Rødt kort: Niklas Sandberg (43), Sarpsborg.

Lagene:

HamKam (3-4-2-1): Marcus Sandberg – Halvor Opsahl, John Olav Norheim, Brynjar Ingi Bjarnason – Jens Martin Gammelby, Tore Sørås (Jonas Enkerud fra 84.), Morten Bjørlo (Kobe Hernandez-Foster fra 75.), Vegard Kongsro (Aleksander Melgalvis fra 75.) – Moses Mawa (Henrik Udahl fra 67.), Oliver Kjærgaard (Kristian Onsrud fra 45.) – Pål Alexander Kirkevold.

Sarpsborg (4-2-3-1): Kjetil Haug – Eirik Wichne (Peter Reinhardsen fra 88.), Bjørn Inge Utvik, Franklin Uchenna, Sander Christiansen (Anders Hiim fra 68.) – Victor Torp, Jeppe Andersen – Mikkel Maigaard, Ramon-Pascal Lundqvist (Serge-Junior Ngouali fra 75.), Niklas Sandberg – Jo Inge Berget (Kristian Fardal Opseth fra 68.).

Øvrige kamper: Bodø/Glimt – Vålerenga 4-2 (2-1), HamKam – Sarpsborg 1-1 (0-1), Lillestrøm – Rosenborg 3-0 (1-0), Odd – Haugesund 1-1 (0-0), Strømsgodset – Molde 1-1 (1-1), Viking – Sandefjord 4-3 (2-2)

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: