Fotball

Mbappé scoret i PSG-seier over Dortmund – tok styringen i «dødens gruppe»

Paris Saint-Germain topper gruppe F i mesterligaen etter 2-0-seier over Julian Ryersons Borussia Dortmund. Vertene avgjorde etter pause.

Ryerson startet på Dortmunds venstreside i bortekampen, og etter at de gulkledde hadde holdt unna for PSGs stjerneangrep i én omgang, tok det bare noen sekunder av den andre omgangen før vertene fikk straffe.

Niklas Süle handset i egen 16-meter, og Mbappé var sikker og scoret sitt 41. mesterligamål. Den franske superspissen var i en konflikt med egen klubb i sommer, men den løste seg innen sesongstart.

Senere la Achraf Hakimi på til 2-0, dermed er det PSG som topper «dødens gruppe» etter at det noen timer tidligere endte målløst mellom Milan og Newcastle.

Kombinasjonsspill

Etter en stillingskrig i 1. omgang, tok PSG helt over etter hvilen. Først omsatte Mbappé straffesparket i mål, før Hakimi avsluttet et vakkert angrep med å sette ballen i mål ti minutter senere. Backen kombinerte med Vitinha og kom alene foran mål.

Der gjorde han ingen feil.

Kampen var preget av flere harde dueller, og det var tydelig at Dortmund-spillerne ble mer og mer frustrerte utover i omgangen.

PSG-stjernene hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men siktet var ikke helt stilt inn da muligheten bød seg. Ryerson spilte hele kampen for gjestene.

Tonali tilbake i Milano

Newcastle-spiller Sandro Tonali (23) fikk en varm velkomst i Milano-returen tidligere tirsdag. Det var Milan som var nærmest scoring i kampen og kunne føle seg mest snytt ved poengdeling.

Før kampen applauderte Milan-supporterne da Tonali ble vist på storskjermen. Han fikk også stående ovasjon da han ble byttet ut med om lag 20 minutter igjen.

Newcastle spilte tirsdag sin første mesterligakamp på 21 år. Milan kom til semifinalen i vår, der det ble tapt for byrival Inter.

Milan gjester Dortmund i neste kamp, mens Newcastle skal ta imot PSG.

Nyeste fra Dagsavisen.no: