Fotball

João Felix herjet da Barcelona vant stort mot Antwerpen

João Felix er i ferd med å slå ut i full blomst i Barcelona-drakt. Han bidro med to mål og en assist da Royal Antwerp ble slått 5-0 i mesterligaen.

Etter forrige sesongs mislykkede leieopphold i Chelsea er portugiseren denne sesongen utleid til Barcelona fra Atlético Madrid.

I mesterligaåpningen ble Barcelonas angrepstrio for vanskelig å stoppe for den belgiske mesterligadebutanten. Robert Lewandowski og Raphinha herjet også med gjestene.

I det 11. minutt kom det første målet. Ilkay Gündogan og Lewandowski veggspilte, og João Felix kunne score ved nærmeste stolpe.

Flott forarbeid

Åtte minutter senere leverte portugiseren flott forarbeid til 2-0-målet, og Lewandowski kunne bredside hans overlegg i mål ved lengste stolpe.

Før halvspilt første omgang ble det 3-0. Raphinha herjet på venstresiden og sendte ballen i mål fra spiss vinkel via en motspiller. Det ble notert som selvmål av Jelle Bataille.

I den andre omgangen gjorde Gavi 4-0 før João Felix scoret igjen på innlegg fra Raphinha. Rett etter ble han byttet ut med vidunderbarnet Lamine Yamal, til stor applaus.

Galeno-show

I samme gruppe har også Porto fått en god start, med 3-1-seier over Sjakhtar Donetsk i en bortekamp som ble spilt i Hamburg. Galeno var den store spilleren med to mål og en assist.

Galeno scoret et tidlig ledermål på keeperretur. 19-åringen Kevin Kelsy utlignet for det ukrainske «hjemmelaget», men før kvarteret var spilt gjorde Galeno 2-1. Han brøt en fryktelig tversoverpasning fra Danilo Sikan og scoret.

I det 29. minutt leverte Galeno assist da Mehdi Taremi punkterte kampen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: