Fotball

Harry Kane bekreftet som ny Bayern München-spiller

Den engelske spissen Harry Kane (30) fortsetter karrieren i tyske Bayern München. Det blir bekreftet fra flere hold lørdag.

Dermed er en av sommerens store overgangssaker endelig landet.

– Hei Tottenham-fans. Jeg forlater klubben i dag. Det er selvsagt mye følelser inne i bildet. Det er trist å måtte forlate en klubben jeg har vært en del av i nesten 20 år – fra jeg var en elleve år gammel gutt til en 30 år gammel mann. Det har vært så mange store øyeblikk og spesielle minner. Dette er en takk til alle mine lagkamerater gjennom årene, mine trenere, managere, alle enkeltmedlemmer i staben som jeg har hatt et spesielt forhold til. Og spesielt dere Tottenham-fans. Jeg har hele tiden forsøkt å gjøre dere stolte, sa Kane på Tottenhams X-konto.

Riktig tidspunkt

Premier League startet i helgen, og den tyske serien starter neste helg.

– Jeg følte at dette var det rette tidspunkt å dra. Jeg ville ikke starte sesongen med en usikker framtid. Jeg mener det er viktig for en ny manager og spillerne å kunne konsentrere seg som å ta Tottenham tilbake til toppen av tabellen og kjempe om trofeer. Jeg ønsker Ange og resten av gutta lykke til med sesongen. Jeg skal følge med dere som en fan fra nå av og håpe på suksess.

– Til slutt til alle mine fans over hele verden: Takk for alle flotte minner. Dette er ikke et farvel, for man vet aldri hva som vil skje i framtiden, avsluttet Kane.

Dro til München fredag

Fredag dro han til München for å gjennomføre den obligatoriske legesjekken og skrive under for Bayern, som sist sesong vant den tyske serien for ellevte gang på rad. Overgangen skal være verdt 1,3 milliarder kroner (100 millioner pund).

– Jeg er glad for å være del av Bayern. Bayern München er en av de største klubbene i verden og jeg har alltid sagt at jeg vil konkurrere på det høyeste nivået i løpet av karrieren min, sa Kane, ifølge en pressemelding fra klubben.

– Denne klubben er definert med sin vinnende mentalitet, Det føles godt å være her, sa Kane.

Han kan dermed bli klar for sin Bayern München-debut allerede i den tyske supercupen mot RB Leipzig lørdag kveld.

Spekulasjonene rundt Kane har pågått i måneder. Forhandlingene mellom Tottenham og Bayern München ble intensivert den siste uka.

Kane erstatter Robert Lewandowski som forsvant til Barcelona i fjor sommer.

Kane fikk sin Premier League-debut for «Spurs» i 2012-13-sesongen. Det tok to sesonger før han slo til for fullt. Han står med 213 ligamål for Tottenham. Det er 47 scoringer færre enn Alan Shearers PL-rekord.

Kane blir den tredje engelskmannen i Bayern gjennom historien. Han etterfølger Owen Hargreaves og Omar Richards.

Nyeste fra Dagsavisen.no: