Fotball

Zlatan Ibrahimovic (41) gir seg i Milan – legger opp

Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

Svenskens kontrakt med Milano-klubben går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, sa han at han vil legge skoene på hylla.

– Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge  Aftonbladet. Oppholdet i klubben er svenskens andre. Søndag ble han hyllet av Milan-fansen, og lagkameratene tok alle på seg drakter med Ibrahimovic på ryggen.

– Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

Zlatan takket det svenske landslaget og andre lag han spilte på i karrieren på et pressetreff søndag kveld.

– Jeg er glad og stolt over at karrieren min varte så lenge. Jeg vil takke alle rundt meg som ga meg styrken, adrenalinet og lidenskapen til å fortsette. Så får vi se hva som venter i framtida, sa Zlatan ifølge  SVT.

Etter gjennombruddet i Malmö, startet utenlandskarrieren i Ajax i 2001. Deretter gikk turen videre innom Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United og LA Galaxy, før han returnerte til Milan i 2019. Svensken anses som en av de aller beste spissene i nyere tid.

Zlatan er toppscorer for det svenske landslaget med 62 mål på 122 kamper. Han har vunnet mer enn 30 titler fordelt på fem land.

Nyeste fra Dagsavisen.no: