Fotball

Traore overtidshelt for Tromsø – stoppet Sarpsborgs seiersrekke

Mai Traore både scoret og hadde målgivende i 2-1-seieren over Sarpsborg i Eliteserien søndag. Matchvinnerscoringen kom to minutter på overtid.

Den danske midtbanemannen Torp åpnet målkontoen for sesongen etter en halvtime. Ballen falt ned i 16-meteren etter en corner, og 23-åringen banket inn ledelse for gjestene fra Østfold.

Traore ble byttet inn med tjue minutter igjen for Tromsø. Ett minutt senere slo han inn ett innlegg som Niklas Vesterlund satte i mål. To minutter på overtid var det Traore selv som tegnet seg på scoringslisten.

Sarpsborg sto med åtte strake kamper i Eliteserien uten tap, men ble nedkjempet for andre gang i år i møte med Tromsø. Det forrige tapet for Stefan Billborns mannskap kom mot Bodø/Glimt (0-2) i serieåpningen.

De to lagene har vært svært gjerrige bakover denne sesongen. Begge lagene har kun sluppet inn åtte mål på ni serierunder.

Sarpsborg møter Viking i neste runde av Eliteserien, mens Tromsø gjester Aalesund.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 9

Tromsø – Sarpsborg 2-1 (0-1)

Alfheim, 2910 tilskuere.

Mål: 0-1 Victor Torp (30), 1-1 Niklas Vesterlund (73), 2-1 Maï Traoré (90).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Vegard Erlien, Tromsø, Victor Torp, Mikkel Maigaard, Sarpsborg.

Lagene:

Tromsø (3-2-3-2): Jakob Haugaard (Simon Thomas fra 7.) – Jostein Gundersen, Christophe Psyché (Maï Traoré fra 69.), Casper Øyvann – Niklas Vesterlund, Daniel Bassi – Sakarias Opsahl, Ruben Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen – Yaw Paintsil (Jakob Romsaas fra 88.), Vegard Erlien.

Sarpsborg (4-2-3-1): Anders Kristiansen – Eirik Wichne (Peter Reinhardsen fra 82.), Bjørn Inge Utvik, Anton Skipper (Sigurd Kvile fra 87.), Joachim Soltvedt – Serge-Junior Ngouali, Jeppe Andersen – Christopher Baah (Simon Tibbling fra 69.), Victor Torp (Martin Hoel Andersen fra 82.), Mikkel Maigaard – Ramon-Pascal Lundqvist.

Øvrige resultater: Lillestrøm – Stabæk 3-1, Rosenborg – HamKam 4-0, Sandefjord – Odd 4-1, Strømsgodset – Haugesund 1-2, Tromsø – Sarpsborg 2-1, Vålerenga – Bodø/Glimt 1-3, Aalesund – Brann 1-3, Viking – Molde 3-4.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: