Fotball

Diarra ordnet etterlengtet FKH-seier mot sjansesløsende Godset: – Viktig

Peter Therkildsen og Sory Diarra scoret da Haugesund vant 2-1 borte mot Strømsgodset i Eliteserien søndag. Det var bare deres andre seier så langt i sesongen.

Haugesund var nest sist før runden og fikk seg dermed en etterlengtet opptur med seier søndag.

Det var gjestene som tok ledelsen i førsteomgangen da Therkildsen fyrte av fra hjørnet av 16-meteren etter kvarteret spilt. Keeper Viljar Myhra sto ikke riktig posisjonert for å avverge skuddet som han vanligvis skulle ha holdt ute.

Jonatan Braut Brunes så ut til å ha utlignet like etter, men scoringen ble annullert for offside av VAR.

Strømsgodset jaget utligning i andreomgangen, og den fikk de da Lars Vilsvik hamret inn en retur i det 70. minutt. Egil Selvik avverget skuddet til Braut Brunes med en flott beinparade, men hadde ingen mulighet til å redde returen.

Haugesund så nok en gang ut til å måtte nøye seg med ett poeng, men i det 75. minutt spilte de seg opp i ledelsen igjen da Sory Diarra headet inn 2-1 via stolpen.

Heller ikke Strømsgodset har fått det til å stemme i sesongåpningen og befinner seg langt nede på tabellen. Laget gikk inn i runden med to tap, to uavgjortresultater og en seier på sine fem siste. I forrige runde spilte de 1-1 mot Odd.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 9

Strømsgodset – Haugesund 1-2 (0-1)

Marienlyst

Mål: 0-1 Peter Therkildsen (17), 1-1 Lars-Christopher Vilsvik (71), 1-2 Sory Diarra (75).

Dommer: Marius Lien, Fossum Skien.

Gult kort: Gustav Valsvik, Strømsgodset, Bilal Njie, Kevin Krygård, Haugesund.

Lagene:

Strømsgodset (3-4-2-1): Viljar Myhra – Ari Leifsson (Jostein Ekeland fra 81.), Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl – Lars-Christopher Vilsvik, Herman Stengel (Kreshnik Krasniqi fra 81.), Jack Ipalibo (Marko Farji fra 76.), Thomas Grøgaard (Ole Enersen fra 45.) – Marcus Mehnert, Tobias Gulliksen – Jonatan Braut Brunes.

Haugesund (4-2-3-1): Egil Selvik – Peter Therkildsen, Anders Bærtelsen, Søren Reese, Oscar Krusnell (Vegard Solheim fra 89.) – Magnus Christensen (Bruno Leite fra 60.), Kevin Krygård – Mads Sande, Adrion Pajaziti (Claus Niyukuri fra 53.), Bilal Njie – Sory Diarra (Oluwasegun Samuel Otusanya fra 89.).

Øvrige resultater: Lillestrøm – Stabæk 3-1, Rosenborg – HamKam 4-0, Sandefjord – Odd 4-1, Strømsgodset – Haugesund 1-2, Tromsø – Sarpsborg 2-1, Vålerenga – Bodø/Glimt 1-3, Aalesund – Brann 1-3, Viking – Molde 3-4.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: