Brynhildsen avgjorde på overtid etter snuoperasjon og rødt kort mot Viking

Ola Brynhildsen ble matchvinner for Molde da han satte 4-3-målet på overtid mot Viking i eliteserien i fotball.

Med seieren tok Molde seg opp til fjerdeplassen på tabellen med sine 16 poeng. Viking har 14 på 7.-plass.

– Det var deilig. Jeg hadde ikke noen god kamp utenom målene. Men klasse av hele laget å kunne snu dette, sa Ola Brynhildsen til TV 2.

Det blir ofte mye action og mange mål i kampene mellom Viking og Molde. Molde vant 4-1 borte i fjor, men tapte 3-4 hjemme. Søndagens oppgjør ble ikke noe unntak. På ny ble det målfest mellom lagene.

Før det hele kom i gang fikk Veton Berisha, som var tilbake i Stavanger etter at han forsvant midtveis forrige sesong, sin spesielle velkomst. Viking-fansen tok ham imot med å strø ut lekepenger og kaste en plastikkslange ut på banen. På et svært banner sto det «Elske Valon Hate Slangen». Valon er broren til Veton Berisha.

– Det var også deilig å gi Veton denne seiren og stilne Viking-fansen, sa Brynhildsen.

Emil Breivik ga Molde en drømmeåpning med mål etter to minutter. Han fikk stå på 20 meter og banket ballen i mål. Breivik ble for øvrig kåret til banens beste spiller.

Slo tilbake

Viking slo tilbake og utlignet fire minutter senere ved Gianni Stensness. En corner fra Zlatko Tripic havnet inne i feltet, og australieren fikk pirket ballen over mållinjen til 1-1 på et utsøkt hælspark.

Ola Brynhildsen satte 2-1 etter en snau halvtime på et mønsterangrep fra de regjerende mesterne. Moldes overganger var svært giftige. Kristian Eriksen hadde blant annet et treffer i tverrliggeren.

Viking hadde også sine sjanser, og Tripic blåste ballen over ti minutter før slutt i god posisjon.

Kort etter sidebyttet kom utligningen da Sondre Bjørshol dukket opp inne i feltet og stupheadet inn Shayne Pattynamas gode overlegg.

Utvist

Minuttet senere var Bjørshol pasningslegger da Tripic sendte Viking i ledelsen med 3-2 fra kort hold. Det var mye Bjørshol i innledningen på annen omgang. Han var også med i eget forsvar og blokkerte et innlegg på vei mot en Molde-spiller.

Ingen i Viking klarte å stoppe Magnus Grødems utligning til 3-3 snaue kvarteret før slutt. Innbytter Magnus Wolff Eikrem fant Kristoffer Hagen med en stikker. Alene igjennom slo han en tversoverpasning til Grødem.

Ni minutter før slutt fikk Bjørshol direkte rødt kort etter å ha sparket Kristoffer Haugen i ansiktet.

Brynhildsen traff ikke perfekt, men var likevel inne i feltet på Eikrems innlegg.

---

Eliteserien, runde 9

Viking – Molde 3-4 (1-2)

SR-Bank Arena, 9649 tilskuere.

Mål: 0-1 Emil Breivik (2), 1-1 Gianni Stensness (6), 1-2 Ola Brynhildsen (28), 2-2 Sondre Bjørshol (47), 3-2 Zlatko Tripic (50), 3-3 Magnus Grødem (75), 3-4 Brynhildsen (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Gianni Stensness, David Brekalo, Yann-Erik de Lanlay, Viking, Ola Brynhildsen, Molde.

Rødt kort: Sondre Bjørshol (80), Viking.

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Sondre Bjørshol, Gianni Stensness, David Brekalo, Shayne Pattynama (Viljar Vevatne fra 90.) – Yann-Erik de Lanlay, Markus Solbakken, Harald Nilsen Tangen (Birkir Bjarnason fra 75.) – Sander Svendsen (Nicholas D’Agostino fra 76.), Lars-Jørgen Salvesen (Herman Haugen fra 84.), Zlatko Tripic (Djibril Diop fra 84.).

Molde (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Sheriff Sinyan, Martin Bjørnbak, Birk Risa – Martin Linnes, Kristoffer Haugen – Kristian Eriksen (Magnus Wolff Eikrem fra 66.), Sivert Mannsverk, Emil Breivik – Veton Berisha (Magnus Grødem fra 66.), Ola Brynhildsen (Niklas Ødegård fra 90.).

Øvrige resultater: Lillestrøm – Stabæk 3-1, Rosenborg – HamKam 4-0, Sandefjord – Odd 4-1, Strømsgodset – Haugesund 1-2, Tromsø – Sarpsborg 2-1, Vålerenga – Bodø/Glimt 1-3, Aalesund – Brann 1-3, Viking – Molde 3-4.