Salvesen raste mot dommeren da Glimt knuste Viking: – Hjemmedømming

Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok imot Viking i Eliteserien mandag kveld. Glimt vant 5-1 og sikret med det sin femte strake ligaseier.

Gultrøyene topper dermed eliteserietabellen med åtte poeng ned til Brann på 2.-plass. De har også dobbelt så mange plussmål som bergenserne.

Viking-spiss Lars-Jørgen Salvesen var alt annet enn fornøyd med dommerteamet da han snakket med TV 2 i pausen:

– Jeg synes mye går imot oss på dømmingen, spesielt fram til 0-2. Plutselig skal han dømme med oss etter det, og da er det litt for sent. Det er hjemmedømming fram til 0-2 og så bortedømming etter det, sa Salvesen.

Spissen utdypet at han mente at dommerne dømte i favør Glimt i alle 50/50-situasjoner.

– Når det gjelder oss får vi ikke frispark, og når det gjelder dem så får de frispark, sa Salvesen.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim ønsket imidlertid ikke å kommentere dommerne.

Grønbæk-perle

Viking var nær å servere Glimt en gavepakke etter bare 40 sekunder da Markus Solbakken mistet ballen i egen boks. Heldigvis for gjestene klarte ikke Faris Pemi Moumbagna å finne fram til Hugo Vetlesen.

Vertene trengte likevel ikke mer enn 17 minutter på å straffe gjestene da Albert Grønbæk banket til fra innenfor 16-meteren. Skuddet gikk via David Brekalo og inn i nettmaskene bak Patrik Gunnarsson.

Gjestene svarte med et par nydelige angrep signert Salvesen, men takket være godt keeperspill fra Nikita Haikin kunne Joel Mvuka doble gultrøyenes ledelse da han fikk muligheten inne i feltet.

Målbonanza

Med 13 minutter igjen på klokken fikk Salvesen satt inn en etterlengtet redusering, men det hjalp lite da Amahl Pellegrino, Patrick Berg og Mvuka satte inn tre raske scoringer på slutten av kampen.

– Vi vet hva slags kvaliteter vi har i laget, og når vi er så dyktige som vi er de siste ti minuttene blir det stygt, sa Pellegrino til TV 2.

– Vi har mer å gå på vi, så det sier vel egentlig ganske mye, la Berg til.

Med tapet falt Viking ned til 4.-plass på tabellen, elleve poeng bak Glimt, som riktignok har spilt en kamp mer.

---

Eliteserien, runde åtte

Bodø/Glimt – Viking 5-1 (2-0)

6633 tilskuere

Mål: 1-0 Albert Grønbæk (18), 2-0 Joel Mvuka (28), 2-1 Lars-Jørgen Salvesen (78), 3-1 Amahl Pellegrino (88), 4-1 Patrick Berg (90), 5-1 Mvuka (90).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Patrick Berg, Bodø/Glimt, Gianni Stensness, Zlatko Tripic, Niklas Sandberg, Viking.

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Brice Wembangomo (Omar Elabdellaoui fra 88.), Brede Moe, Odin Bjørtuft (Marius Lode fra 88.), Fredrik Bjørkan (Adam Sørensen fra 49.) – Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Albert Grønbæk (Sondre Brunstad Fet fra 79.) – Joel Mvuka, Faris Pemi, Amahl Pellegrino (Nino Zugelj fra 88.).

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Sondre Bjørshol, Gianni Stensness, David Brekalo, Shayne Pattynama – Yann-Erik de Lanlay (Patrick Yazbek fra 73.), Markus Solbakken, Birkir Bjarnason (Harald Nilsen Tangen fra 60.) – Sander Svendsen (Nicholas D’Agostino fra 60.), Lars-Jørgen Salvesen, Zlatko Tripic (Niklas Sandberg fra 73.).

Øvrige resultater: Brann – Rosenborg 3-1 (1-0), Haugesund – Tromsø 1-2 (1-1), Molde – Sandefjord 5-0 (2-0), Odd – Strømsgodset 1-1 (0-0), Sarpsborg – Aalesund 3-1 (2-1), Stabæk – Vålerenga 2-1 (2-0), HamKam - Lillestrøm 0-0 (0-0).