Molde slo tilbake etter sjokktapet – knuste Sandefjord

Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund.

Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde.

Molde har slitt litt i sesonginnledningen og var allerede ti poeng bak serieleder Bodø/Glimt foran mandagens eliteserierunde. Molde røk 1-3 for fylkesrival Aalesund da tangotrøyene tok sesongens første seier i forrige runde.

Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen.

Sandefjord sto uten seier på sine tre siste kamper (to tap, én uavgjort) før bortekampen mot den regjerende seriemesteren. De slet med å skape de største sjansene mandag og måtte tåle nytt tap. Seks poeng på åtte kamper er fasiten.

Molde skal spille mot Viking borte i neste runde, mens Sandefjord møter Odd hjemme.

Målfest

Molde tok kontroll på kampen før Breivik sendte av gårde et lavt skudd som fant nettmaskene etter snaut 20 minutter. Etter 25 minutter lå ballen igjen i mål, men VAR annullerte det ettersom Brynhildsen var i offside før han skjøt i mål via en motspiller.

Bare minuttet senere skulle det likevel lykkes for de blåkledde. Grødem satte Linnes opp ute på siden i 16-meteren, og vingbacken gjorde ingen feil da han satte ballen i motsatt hjørne.

Tidlig i 2. omgang var det Grødem selv som satte ballen i mål. Brynhildsens skudd ble blokkert, men ballen falt til Grødem som var iskald alene foran mål.

Brynhildsen-dobbel

Etter en snau time tegnet Brynhildsen seg på scoringslista da skuddet fra Sivert Mannsverk traff 24-åringen og gikk i mål via stolpen. Sandefjord-keeper Hugo Keto var helt utspilt.

Med 25 minutter igjen ble Brynhildsen tomålsscorer da han var først på innlegget fra Kristoffer Haugen og satte ballen i mål fra kloss hold.

De blåkledde kontrollerte kampen inn til storseier.

---

Kampfakta

Eliteserien, runde åtte

Molde – Sandefjord 5-0

5617 tilskuere

Mål: 1-0 Emil Breivik (18), 2-0 Martin Linnes (27), 3-0 Magnus Grødem (49), 4-0 Ola Brynhildsen (56), 5-0 Brynhildsen (66).

Dommer: Marius Lien, Fossum Skien.

Gult kort: Fréderic Bikoro, Sander Moen Foss, Ian Smeulers, Sandefjord.

Molde (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Sheriff Sinyan (Benjamin Tiedemann fra 71.), Martin Bjørnbak, Birk Risa – Martin Linnes, Kristoffer Haugen (Mathias Løvik fra 71.) – Magnus Grødem (Niklas Ødegård fra 78.), Sivert Mannsverk, Emil Breivik (Eric Kitolano fra 71.) – Veton Berisha, Ola Brynhildsen (Kristian Eriksen fra 70.).

Sandefjord (4-3-3): Hugo Keto – Fredrik Berglie (Filip Loftesnes-Bjune fra 79.), Jesper Taaje, Sander Moen Foss, Vetle Walle Egeli – Keanin Ayer (Sander Risan Mørk fra 79.), Filip Ottosson (Lars Markmanrud fra 90.), Fréderic Bikoro (Aleksander Damnjanovic Nilsson fra 55.) – Jakob Dunsby (Gilbert Koomson fra 56.), Alexander Ruud Tveter, Danilo Al-Saed.

Øvrige resultater: Brann – Rosenborg 3-1 (1-0), Haugesund – Tromsø 1-2 (1-1), Odd – Strømsgodset 1-1 (0-0), Sarpsborg – Aalesund 3-1 (2-1), Stabæk – Vålerenga 2-1 (2-0), Bodø/Glimt - Viking 5-1 (2-0). HamKam - Lillestrøm 0-0 (0-0).