Luton vant «milliardkampen» over Coventry på straffer – klar for Premier League

Luton Town sikret seg en plass i Premier League etter de vant sluttspillsfinalen på straffer over Coventry City. Etter full tid var resultatet 1-1.

Luton Town har aldri spilt på det øverste nivået når det har båret navnet Premier League. De rykket sist ned i 1991/92-sesongen.

– Vi rykker opp!!!!!!!! skriver klubben på Twitter.

Det var også Luton som kom best ut fra start da Jordan Clark satte ballen i mål fra om lag ti meter, 23 minutter inn i første omgang.

Det ga Luton-supporterne et enormt håp som bygde seg større og større fram til svenske Gustavo Hamer utlignet 20 minutter inn i andre omgang.

Det ble også det kampens siste mål i ordinær tid, og lagene måtte dermed ut i ekstraomganger. Men heller ikke der klarte noen av lagene å gjøre seg tellende, og de måtte dermed ut i straffesparkkonkuranse for å avgjøre hvem som skal spille i Premier League neste sesong.

Også i straffesparkkonkuransen var lagene svært jevne, men etter elleve fantastiske straffer ble Fankaty Dabo den store syndbukken da satte ballen langt over mål.

Opprykkskampen til Premier League er kjent som «fotballens mest lukrative» for laget som går seirende ut.

I 2020 konkluderte revisjonsselskapet Deloitte med at de nyopprykkede lagene til Premier League den sesongen tjente mellom 1,6 og 3,2 milliarder kroner.

Det er ligaens lukrative TV-avtale, samt reklameinntekter som gjør at selv de dårligst rangerte lagene tjener svært godt på å spille i den øverste divisjonen.

Burnley og Sheffield United er allerede klare for Premier League ettersom de endte som nummer én og to i mesterskapsserien.