Fotball

To cornermål da VIF vant igjen: – Veldig fornøyd med leveransen

(Stabæk - Vålerenga 0-2). Hvem skal stoppe Vålerenga? Det klarte ikke Stabæk på søndag, i hvert fall. Forhåndsfavoritten til å vinne Toppserien hadde full kontroll på Nadderud og vant enkelt 2-0.

NADDERUD STADION (Dagsavisen): Akkurat nå ser det ikke ut som at noen kan slå Nils Lexerød og co. 29 poeng etter elleve kamper, ingen tap og 35–9 i målforskjell er fasit.

– Vel, det er mange som kan slå oss. Neste helg er det Rosenborg, de er gode nok til å slå oss, sier treneren kontant til Dagsavisen rett etter kampen, mens Klanen overdøver intervjuet med “Rosenborg er ræva”-rop.

– Vi må dundre på videre og ta en kamp av gangen. Så får vi se hvor langt det tar oss. Det er et fryktelig kjedelig svar, men sånn er det. Vi kjører på i hver kamp, og så ser vi hvor langt det tar oss, sier treneren.

Banens beste i Andrine Tomter sier:

– Det er det da. Hvem kan det være? Forhåpentligvis klarer ingen å slå oss. Men det blir en spennende kamp allerede til helgen mot RBK, så kampen kan avgjøre mye. Vi føler oss ikke uovervinnelige, for vi vet at det er en jobb som må gjøres før hver kamp. Vi vet hva vi må legge i potten før kamp. Lagmoralen er god og vi skal bare dundre på, sier hun.

Her har VIFs nummer 11 akkurat stanget inn 1-0.

Storfornøyd

Flere topplag har slitt på den relativt svake Nadderud-matta i år – Brann ble slått i slutten av april og LSK slet seg til 0–0. Derfor hadde Petter Belsvik og de blåkledde et håp om å gjøre livet surt for VIF-damene søndag kveld, i nydelig solskinn og 20 grader.

Men den gang ei. Vålerenga er fortsatt ubeseiret i Toppserien etter 2–0 søndag, og står nå med 29 poeng etter elleve kamper (ni seire, to uavgjorte). Seieren søndag var av den solide sorten – de hvitkledde hadde full kontroll begge veier og vant fullt fortjent.

– Jeg er veldig fornøyd med leveransen. Dette var en av årets vanskeligste bortekamper mot et godt Stabæk-lag, på en tøff bane å spille på. Vi spiller en svært solid kamp. Det ser ikke like fint ut hele tiden, men jeg synes vi har kontroll gjennom stort sett hele kampen, sier han.

– Jeg synes vi leverer en smart fotballkamp. Det er mange dueller og mye kaos, men vi løser det bra og vinner fortjent, sier Tomter.

Tidlig Stabæk-mulig og pen VIF-scoring

Det var faktisk Stabæk som skapte den første muligheten på Nadderud søndag. Ti minutter var spilt da Melissa Bjånesøy gikk på løp og fikk ball i bakrom. Hun kom alene med Jalen Tompkins, men målvakten reddet forsøket fra Stabæk-kapteinen.

Etter det tok VIF mer over banespillet, og det var fortjent da de gikk opp til 1–0 etter 26 minutter, selv om det var på deres første mulighet. Andrine Tomter slo en corner som Ingibjörg Sigurdardóttir møtte med brask og bram i feltet. Stopperen stanget ballen kontant i mål til 1–0.

1–0 var også stillingen til pause.

Ny cornerscoring

Fire minutter ut i 2. omgang sto det 0-2, og også dette målet kom etter en corner. Janni Thomsen slo inn og fant ingen hvitkledde, men en uheldig Selma Pettersen. Stabæk-forsvareren ble truffet i boks, og sekunder senere lå ballen i mål.

Stabæk-keeper Sunniva Skoglund ser ballen gå i mål til 2-0.

55 minutter sto på uret da VIF var nære 3–0. Felicia Rogic fikk kranglet med seg ballen etter litt om og men, og hadde plutselig ballen i beina på 20 meter. Hun skjøt, men forsøket gikk et par meter over.

VIF var nære igjen sju minutter senere etter en corner da Ylinn Tennebø raget høyest i feltet, men headingen snek seg utenfor. Etter åtte minutters tillegg var det nok på Nadderud, der VIF vant 2–0.

– Vi har beholdt de samme spillerne som i fjor, stort sett, som er en av grunnene til at vi har vært så gode i år. Troppen er bra og har god kvalitet over hele linja. Vi har veldig mange spillere med X-faktor, både foran og bakover i banen. Vi klarer å utnytte det potensialet vi har, sier Tomter.

– Tidligere år har vi hatt høyt potensial, men vi har ikke klart å få det helt ut. Det er vi på vei til nå, så det er fett.

Rosenborg neste

Nå venter som sagt Rosenborg på Intility Arena lørdag, i det som blir en skikkelig godbit for alle som er glade i fotball. Da møtes 1. og 2.-plassen til dyst. Det motsatte oppgjøret endte 0–0.

– Vi må ha den samme innstillingen til den kampen som vi har hatt til de andre. Vi må klinke til i dueller. Hjemmebane, vi skal styre det, men vi vet vi må legge ned en helvetes jobb for å klare det. Vi er foran dem, men bare så vidt. Vi skal ikke endre på noe, sier Tomter.

– Vi vet veldig godt hva som kreves for å møte Rosenborg, hva deres styrker er og hvor mulighetene våre ligger. Jeg tror ikke kampen blir veldig annerledes kontra andre kamper vi har spilt mot dem tidligere. Vi må være obs på kantspillet deres, for det er godt. Vi må ta ut den sentrale midtbanen og ikke la de styre ballen sentralt, også må vi utnytte de mulighetene som ligger i rommene på utsiden av midtbaneduoen deres, avslutter Lexerød.

---

Kampfakta

Toppserien, 11. serierunde søndag

Stabæk – Vålerenga 0–2 (0–1)

Nadderud stadion: 367 tilskuere.

Mål: 0–1 Ingibjörg Sigurdardóttir (26), 0–2 Selma Pettersen (selvmål 49).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.

Gult kort: Andrine Tomter, Vålerenga.

Stabæk (3-4-2-1): Sunniva Skoglund – Emilie Bølviken, Silje Helgesen, Selma Pettersen – Smilla Vallotto, Meryll Abrahamsen, Justine Kielland, Thea Loennecken (Maren Thoresen fra 55.) – Andrea Anderdal (Zara Jönsson fra 69.), Melissa Bjånesøy – Iris Omarsdottir (Anastasia Høgevold fra 89.).

Vålerenga (3-2-3-2): Jalen Tompkins – Ingibjörg Sigurdardóttir, Stine Ballisager, Andrine Tomter (Laura Guldbjerg fra 78.) – Janni Thomsen, Elizabeth Pechersky (Linn Vickius fra 69.) – Thea Bjelde (Stine Brekken fra 88.), Ylinn Tennebø, Olaug Tvedten (Emma Iversen fra 88.) – Karina Sævik, Felicia Rogic.

---

Mer fra Dagsavisen