Fotball

Kapteinen scoret da Røa knuste Åsane borte i serieåpningen

Forrige sesong ble det 18 kamper uten seier i grunnserien for Røa, men på årets første forsøk ble det storseier. Borte mot Åsane ble det hele 4-0 for kaptein Sarah Suphellen og hennes lagvenninner.

Åsane rykket opp forrige sesong og fikk et ublidt møte på Toppserien da de tapte 0-4 på hjemmebane mot Røa. Julie Klæboe scoret sesongens første mål for Røa etter 25 minutter, før kaptein Sarah Suphellen doblet ledelsen til 2-0 bare minutter senere. Begge de scoringene kom på hodet etter frispark midt på Åsanes banehalvdel, og da Åsane så pådro seg rødt kort før halvtimen var spilt, så pekte det meste mot Røa-seier i Bergen.

Kristin Haugstad scoret på straffespark like over halvtimen spilt etter en hands, som gjorde at det sto 3-0 til pause. Etter hvilen la Oline Fuglem på til 4-0, og fastsatte med det også sluttresultatet til 4-0. Også LSK Kvinner vant 4-0, og dermed foran Røa på tabellen på alfabetet.

Brann og Rosenborg åpnet med seier

Bergenserne fikk en tøff start på sesongen da Anna Aahjem skjøt Lyn i ledelsen etter 37 minutter. Brann slo imidlertid knallhardt tilbake etter pause da Alyssa Walker først utlignet, før Nora Eide Lie sendte gjestene i ledelsen på under to minutter.

Rosenborg, som er forventet å være Branns største konkurrent i kampen om seriegullet, fikk også en god start på sesongen da de vant 3-0 over Stabæk. Cesilie Andreassen, Synne Skinnes Hansen og Anna Langås Jøsendal sto for trøndernes scoringer.

Brann vant grunnserien i Toppserien forrige sesong foran Rosenborg. I mestersluttspillet vant bergenserne foran Vålerenga.

Det er likevel John Arne Riise som fortsatt er en av ligaens største profiler i sin jobb som Avaldsnes-trener. Den tidligere Liverpool-stjernen fikk imidlertid ikke den sesongstarten han hadde håpet på da de tapte 0-4 borte mot Lillestrøm.


Nyeste fra Dagsavisen.no: