Kaptein Mbappé med målshow da Frankrike smadret Nederland

Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan.

Sykdomsplaget

Gjestene kom til fredagens kamp uten rekke stjernespillere. Blant andre Liverpools Cody Gakpo og Bayern München-stopper Matthijs de Ligt har blitt slått ut av virus og forlatt samlingen.

Frankrike tapte fjorårets VM-finale for Argentina etter straffesparkkonkurranse og fikk fredag en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen.

Frankrike møter Irland borte i neste kamp, mens Nederland skal forsøke å slå tilbake etter fredagens tap hjemme mot Gibraltar. I tillegg er Hellas med i puljen.

Overkjøring

Griezmann sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter to minutter. Frankrike vant ballen høyt og spilte ballen ut til Mbappé. Paris Saint-Germain-stjernen slo deretter ballen inn i 16-meteren, der Griezmann banket den i hjørnet.

Fem minutter senere doblet Upamecano ledelsen. Et frispark fra Griezmann ble slått unna av Nederland-keeper Jasper Cillessen, men ballen traff Upamecano og trillet i mål.

Etter 20 minutter ble vondt til verre for de oransjekledde. Hjemmelaget rullet fint opp før Randal Kolo Muani sendte Mbappé gjennom med en flott stikker. Kapteinen gjorde ingen feil alene med Cillessen.

På tampen fikk Mbappé ballen utenfor 16-meteren. Han snurret rundt med to Nederland-spillere og dundret ballen langs bakken og i hjørnet.