Fotball

Barcelona vant El Clásico på overtid og avgjorde langt på vei ligaen

Franck Kessie kom inn og ble Barcelonas matchvinner da Real Madrid ble slått 2-1 i tilleggstiden i en intens rivalkamp. Katalanerne stormer mot La Liga-gullet.

To minutter på overtid styrte Kessie inn vinnermålet. Det kom da Real Madrid hadde satset hardt i angrep og etterlatt seg et enormt bakrom.

Før hjemmeeuforien så Robert Lewandowski flere muligheter bli reddet av Real-keeper Thibaut Courtois, men i sluttfasen var også gjestene fra hovedstaden farlige.

Og i det 81. minutt trodde Marco Asensio at han hadde slått til som superinnbytter. Etter fire minutter på banen plasserte han pent ballen i Barcelona-buret. Gleden var stor i Real-leiren, men den forsvant da det viste seg at målet skulle sjekkes av VAR.

Etter en langdryg vurdering ble scoringen annullert for en svært marginal offside. I stedet skulle det være Kessie som skulle bli hjemmelagets innbytterhelt.

Før pause tok Real Madrid ledelsen etter en smått absurd selvmål fra Ronald Araújo. Han blokkerte innlegget til Vinícius Júnior, men endte opp med å styre det bak egen keeper.

Helt på tampen av førsteomgangen kom 1-1. En andreball havnet hos Sergi Roberto, og da nølte han ikke med å hamre den i hjørnet bak Courtois.

Søndagens seier gjør at Barcelona har en tolv poengs luke til Real Madrid. Mye skal gå galt om det ikke La Liga-tittelen ender på Camp Nou. Tolv runder gjenstår av sesongen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: