Newcastle senket Forest på overtid – viktig seier i racet om mesterliga

Alexander Isak scoret begge målene da Newcastle snudde til 2-1 borte mot Nottingham Forest i Premier League. Avgjørelsen kom på et straffespark i tilleggstiden.

Svensken banket sikkert inn vinnermålet tre minutter på overtid. Han fikk muligheten etter at Forest-stopper Moussa Niakhaté var høyt oppe med hånden på et innlegg.

Før pause traff Newcastle tverrliggeren to ganger, men det var vertene som fant nettmaskene først. Emmanuel Dennis utnyttet en kjempefeil, kom alene med keeper Nick Pope og lobbet inn 1-0.

Newcastle fikk endelig uttelling på overtid av første omgang. Med leggen styrte Isak et innlegg i mål via stolpen.

Etter en drøy time trodde innbytter Elliot Anderson at han hadde stanget inn sitt første Newcastle-mål, men etter en svært lang VAR-vurdering ble det annullert for offside på en medspiller.

Newcastle står med to strake seirer etter en periode på fem kamper uten å vinne. Laget ligger på 5.-plass og er tre poeng bak treer Manchester United. Mellom dem er Tottenham med én kamp mer spilt. De fire beste ved sesongslutt tar seg til mesterligaen.

Tapet var Nottingham Forests første i ligaen på City Ground siden 16. september. Den ubeseirede hjemmerekken stoppet på ni kamper. Klubben er på 14.-plass og må kjempe for å få fornyet PL-status.