Osimhen sendte Napoli til kvartfinale med to nye mål mot Frankfurt

Victor Osimhen scoret to ganger da Napoli avanserte i mesterligaen med 3-0 over Eintracht Frankfurt på hjemmebane.

Italienerne er i storform og hadde full kontroll i dobbeltoppgjøret som endte 5-0 sammenlagt. Napoli blir av mange nevnt som tittelkandidater i Champions League etter en fantastisk sesong så langt, og åttedelsfinalen la ingen demper på forventningene. Klubben er i kvartfinale for første gang.

Onsdag kontrollerte de hjemmekampen mot Eintracht, og det var lite som skjedde før pause. Men etter 45 sjansefattige minutter smalt det fra hjemmelaget på overtid i første omgang.

Stanislav Lobotka vant ballen og spilte fri Matteo Politano med samme bevegelse, og høyrekanten slo et prikkfritt innlegg inn mot Osimhen. Nigerianeren fulgte opp med et vakkert hodestøt som ordnet 1-0.

Supportertrøbbel

Nok et nydelig Napoli-angrep ga 2-0 i det 53. minutt. Ballen gikk lekent fra Khvicha Kvaratskhelia via Politano til Di Lorenzo og deretter inn til Osimhen, som stupte den i mål.

Napoli-fansen holdt pusten da det så ut som spissen hadde skadet hånden i scoringssituasjonen, men kunne slippe den løs da Osimhen kom seg på beina igjen og fortsatte kampen.

Det var for øvrig bare Napoli-tilhengere på tribunen i onsdagens kamp. Italias innenriksdepartement bestemte seg for å utestenge bortefansen fra kampen og hisset samtidig på seg Eintrachts hissigste supportere.

Beslutningen fikk uheldige konsekvenser da noen hundre frankfurtere likevel tok turen til Sør-Italia og laget bråk foran kampen. Gjennom hele onsdagen hadde politiet i Napoli fullt opp med å kjempe mot bråkmakerne, som kastet gjenstander, satte fyr på biler og var voldelige.

Overlegent

I selve fotballkampen ble vondt til verre for Eintracht da Piotr Zielinski ble felt i gjestenes boks etter drøye timen. Polakken tok straffesparket selv og banket det midt i mål til 3-0.

Resten av oppgjøret ble en transportetappe uten humper i veien for Napoli, som også fikk hvilt flere nøkkelspillere mot slutten.

Leo Skiri Østigård ble sittende på Napoli-benken hele kampen. Han har ikke vært på banen siden Norge spilte 1-1 mot Finland på Ullevaal 20. november.

Fredag får Østigård og lagkameratene vite hvem som venter i kvartfinalen. Øvrige lag i trekningen er Bayern München, Benfica, Chelsea, Inter, Manchester City, Milan og Real Madrid.