Haaland sløste med sjansene – reddet likevel seier mot Crystal Palace

Erling Braut Haaland fikk flere gode muligheter til å score for Manchester City, men trengte en straffe for å sikre 1-0-seier borte mot Crystal Palace.

City tok dermed tre poeng innpå Arsenal, som leder Premier League med to poeng og én kamp mindre spilt.

Det var først etter 28 minutters spill at Haaland fikk sin første store sjanse foran Palace-målet. Jærbuen fikk ballen alene på sju meters hol, men blåste den over tverrliggeren.

Og det gikk ikke ett minutt engang før Haaland var innblandet i en ny stor sjanse. 22-åringen slo inn foran mål, før ballen spratt litt rundt i 16-meteren og endte tilbake hos Haaland, som fikk en ny mulighet på returen. Dessverre for målmaskinen fikk Palace-forsvaret avverget i siste sekund.

Et knapt kvarter før full tid tråkket Michael Olise på Ilkay Gündogan innenfor 16-meteren, og jærbuen fikk muligheten fra straffemerket. Der var han sikker som banken og sikret seieren for gjestene.

Etter straffen fikk nordmannen to store sjanser til, men satte begge utenfor stengene.

Haaland har ikke fått det helt til å stemme den siste tiden med «bare» tre mål på de siste åtte kampene i ligaen. Til sammenligning scoret han elleve mål på de åtte første seriekampene denne sesongen.

Jærbuen står likevel med utrolige 28 mål og fem assist på 26 kamper i Premier League. Totalt har 22-åringen scoret 34 mål siden overgangen fra Borussia Dortmund i sommer.

Crystal Palace er heller ikke inne i noen god periode. De har fortsatt til gode å vinne en kamp i 2023 og ligger nede på 12.-plass i ligaen. Siste seier kom da de vant 2-0 borte mot Bournemouth 31. desember.