Tottenham seiret i ampert London-derby – Chelsea-marerittet fortsetter

Tottenham vant 2-0 i rivaloppgjøret mot Chelsea i Premier League søndag. Dermed fortsetter den svake formkurven til Chelsea.

Det er femte strake poengtap for de kongeblå fra London. På elleve kamper i ulike turneringer i 2023 har Chelsea vunnet bare én gang.

For hver kamp som går øker presset på manager Graham Potter. I Premier League ligger blåtrøyene nede på 10.-plass med 31 poeng. London-rival Tottenham er på 4.-plass med 45 poeng.

– Vi har spilt solid den siste tiden, med unntak av Leicester-kampen. Vi ønsker å være innenfor topp fire, sa Harry Kane til Sky Sports etter seieren.

– Det var et viktig resultat i dag. Det er alltid tøft å møte Chelsea, og vi har slitt mot dem de siste årene, spesielt på hjemmebane. Vi spilte en bra kamp og fortjente seieren.

Endret rødt kort

Det ble en målløs 1. omgang, der et kraftavslutning fra danske Pierre Emilie-Højbjerg som gikk nede i stolperota var det nærmeste lagene kom nettkjenning.

På tampen av førsteomgangen ble det derimot hett da Hakim Ziyech felte Richarlison. Sistnevntes lagkamerat Emerson Royal dyttet deretter Zieyech, som svarte med det samme.

Marokkaneren var oppe i ansiktsregionen, og dommeren viste ham det røde kortet. Ziyech fikk likevel fortsette på banen etter at kortet ble omgjort til gult etter en VAR-sjekk.

Måltyv

Midtbanemann Oliver Skipp sendte Tottenham i føringen kort tid etter pause. 22-åringen vant en duell på utsiden av 16-meteren og dundret ballen høyt i mål. Det var ungguttens første mål for Tottenham.

– Det er alltid spesielt å score sitt første mål. Det betyr mye for meg, sa Skipp.

– Det var topp kvalitet. Du kan nesten ikke treffe bedre, la Kane til.

Et hjørnespark etter drøyt 80 minutter fant pannebrasken til Eric Dier, som styrte ballen videre mot bakerste stolpe. Der sto kaptein Harry Kane, som doblet ledelsen for de hvitkledde fra London. Det er niende sesong at spissen har scoret 20 mål eller mer.

Neste kamp for Chelsea i Premier League er mot Leeds, mens Tottenham gjester Wolves.