Haaland målløs av banen da Leipzig slo tilbake mot City

RB Leipzig kriget til seg et greit utgangspunkt i mesterligaens åttedelsfinale med 1-1 mot Erling Braut Haaland og Manchester City på hjemmebane onsdag.

Haaland hadde scoret fem mål på fire kamper i årets utgave av turneringen foran onsdagens kamp, men jærbuen greide ikke å notere seg for nettkjenning. Han kom til en god mulighet i annen omgang, men ballen trillet utenfor målet.

Målene kom på hver sin side av pause. Riyad Mahrez sendte City i ledelsen etter en snau halvtime, før Josko Gvardiol utlignet med et hodestøt 20 minutter før slutt.

Det holdt til å sikre uavgjort for hjemmelaget. Returkampen spilles i Manchester 14. mars. City styrte store deler av kampen, men greide ikke vippe den i sitt favør. På hjemmebane vil de likevel være favoritter til å ta seg videre.

Haaland har gjennom karrieren scoret 28 mål i mesterligaen fordelt på 24 kamper for RB Salzburg, Borussia Dortmund og nå City. Bare i fem kamper har han gått målløs av banen.

Mesterligatrofeet er det eneste som mangler for City. De tapte finalen i 2021 for ligarival Chelsea, mens det i fjor ble exit i semifinalen mot Real Madrid, som senere vant turneringen.

City var uten midtbaneeleganten Kevin De Bruyne i onsdagens kamp. Han mistet kampen grunnet sykdom. Ørjan Håskjold Nyland satt på benken for Leipzig.

Forsvarsfeil

Begge lag åpnet forsiktig, men etter 26 minutter tok City ledelsen etter en feil i Leipzig-forsvaret. Hjemmelaget skulle spille seg ut, men en misforståelse mellom Xaver Schlager og Konrad Laimer ga City en sjanse.

Jack Grealish tok ballen og slo den inn til Ilkay Gündogan. Tyskeren sendte ballen videre til Mahrez med et vakkert touch, og Mahrez gjorde ingen feil da han banket ballen i hjørnet.

Like etterpå fikk City en ny sjanse, men Haaland nådde akkurat ikke fram på Rodris heading inn i feltet.

Ti minutter etter pause kom Leipzig på en farlig offensiv. Ballen ble etter hvert rullet ut til innbytter Benjamin Henrichs, men avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Utligning

Etter 68 minutter kom Haaland seg fri mot målet til Leipzig, men med feilfoten avsluttet han utenfor. Bare minuttet etterpå lå ballen i mål på motsatt side.

Marcel Halstenberg slo et flott innlegg som Gvardiol stanget i nettet bak en sjanseløs Ederson. City-forsvaret hevdet at Gvardiol brukte ulovlige midler på å slå Ruben Dias i hodeduellen, men dommeren lot målet stå.

I etterkant stanget City for seiersmålet, men Leipzig-forsvaret holdt unna og sikret seg et godt utgangspunkt foran bortekampen.