Napoli-juvelen Osimhen scoret da Frankfurts superspiss ble utvist

(Eintract Frankfurt - Napoli 0-2). Victor Osimhen herjet med Eintracht Frankfurt-forsvaret og scoret da Napoli vant 2-0 borte i mesterligaens åttedelsfinale. Vertenes superspiss ble utvist.

Randal Kolo Muani kom til kampen med ti mål på sine elleve siste klubbkamper, hvorav sju på de seks siste. Tirsdag kom han til kampens første sjanse, men var så nesten usynlig inntil han satte knottene på ankelen til André-Franck Zambo Anguissa og fikk direkte rødt kort i det 58. minutt.

Da hadde Osimhen allerede skaffet et straffespark og sendt ballen i mål to ganger. Kampen ville vært punktert om ikke Kevin Trapp hadde reddet straffen og det siste målet var hårfint offside.

Eintracht Frankfurt innledet kampen godt og skapte den første sjansen etter vel fem minutter. Jesper Lindstrøm raidet til kortlinja på høyre og slo skrått ut. Daichi Kamadas skudd ble blokkert, men Muani plukket opp ballen, vippet den med seg og skjøt rett utenfor lengste stolpe.

Dominerte

Etter en første halvtime der mulighetene var få og jevnt fordelt, dominerte Osimhen og Napoli det siste kvarteret før pause. I det 34. minutt ble Hirving Lozano spilt fram i feltet og skjøt i innsiden av stolpen. Ballen spratt tvers over målgården og ut av 16-meteren. Osimhen spurtet etter den og ble helt unødvendig felt av Aurélio Buta.

Khvicha Kvaratskhelia skjøt straffen mot hjørnet, men Trapp var i full strekk og slo den ut.

Det utsatte bare Napoli-jubelen noen minutter. Stanislav Lobotka brøt en dårlig pasning fra Mario Götze og spilte fram Lozano, som stormet fram og sentret til Osimhen. Spissen traff ikke rent, men ballen spratt i standbeinet og inn i mål.

Ett minutt senere jublet han igjen etter det som nesten var en blåkopi. Denne gang mistet Evan N'Dicka ballen til Lozano på samme side, men Osimhen var så vidt foran da innlegget kom, og målet ble korrekt annullert.

Direkte rødt

Trapp måtte redde laget sitt igjen da Kristijan Jakic i det 56. minutt ble overrumplet med ballen rett utenfor egen 16-meter, og Kvaratskhelia ble spilt alene gjennom. Keeperen kom ut og tok skuddet i kroppen.

To minutter senere fikk Muani ballen for langt foran seg og fullførte forsøket på å vinne den tilbake med en stempling på ankelen til Anguissa. Dommeren sto rett ved siden av og dro det røde kortet rett opp av lomma.

Mot ti mann fortsatte Napoli å herje. Lagkaptein og høyreback Giovanni Di Lorenzo gjorde 2-0 etter et vakkert angrep. Anguissa spilte en flott ball opp på Kvaratskhelia, som dempet den og hælsparket ut til Di Lorenzo, som kunne skyte i hjørnet.

Det var noen stygge scener før kampen. Napoli-supportere ble angrepet av Eintracht-fans i timene før kamp, og på vei til stadion ble det rapportert om at italieneren hevnet seg ved å ramponere biler.