Fotball

All sport innstilles – tyrkiske klubber lover hjelp etter jordskjelvet

Flere tyrkiske fotballklubber lover å gi hjelp etter et kraftig jordskjelv som har tatt livet av mer enn 1200 mennesker i Tyrkia og Syria natt til mandag.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan bekreftet tidligere mandag at antallet omkomne hadde passert 912.

Jordskjelvet hadde sitt episenter ved den lille byen Pazarcik, nord for den større byen Gaziantep. Jordskjelvet inntraff ved klokken 02 natt til mandag lokal tid.

Nå uttaler den tyrkiske storklubben Fenerbahçe at de er i gang med å mobilisere medlemmene i klubben. Det kommer fram i et innlegg på Instagram.

– Vi står sammen med vårt land. Vår klubb gjør seg klar til å ta steg etter jordskjelvkatastrofen, som kunne merkes i mange byer, spesielt i Kahramanmaraş, heter det blant annet i innlegget.

– Som tyrkias største «sivilsamfunnsorganisasjon», har Fenerbahçe umiddelbart begynt å jobbe for å ta de mest fordelaktige skritt i møtet med dagens nasjonale katastrofe.

En av de andre gigantene innen tyrkiske fotball, Galatasaray, har også satt i gang arbeid for å hjelpe de rammede. På deres Instagram har klubben publisert en liste med hvilke type donasjoner man kan gi til de rammede. Donasjonene vil kunne samles inn på Ali Sami Yen Sports Complex, et fotballstadion. På ønskelisten står blant annet soveposer, termiske tepper og barnemat.

Nyeste fra Dagsavisen.no: