Fotball

En vakker dag for Bounou og Marokko som slo Spania på straffer

Det ble ingen festdag for spanjolene som røk ut på grunnlovsdagen deres av fotball-VM på straffer mot Marokko, der keeper Yassine Bounou ble den store helten.

Sist oppdatert 19.23

Achraf Hakimi satte den avgjørende straffen for Marokko, som møter vinneren av åttendedelsfinalen mellom Portugal og Sveits. Den kampen spilles 20.00.

– Jeg synes vi var overlegne de 120 minuttene av kampen, men det jeg sier nå har liten verdi når vi ikke treffer målet. I straffesparkkonkurransen var de vært overlegne, og det er det som har fikk dem til å nå kvartfinalen, sa Unai Simón, ifølge Marca.

Det ble en tett og jevn førsteomgang uten de aller største sjansene. Det ble heller ingen mål i andre omgang. Dermed fikk de oppmøtte tilskuerne på Al Rayyan stadion 30 minutter mer med VM-fotball.

I ekstraomgangene var det Marokko som var nærmest en scoring, men en årvåken Unai Simón sikret straffesparkkonkurranse for spanjolene.

Tre straffemisser

Mens Abdelhamid Sabiri og Hakim Ziyech satte Marokkos to første straffer, bommet Spania på alle sine tre forsøk. De som misset på de spanske straffene var innbytterne Pablo Sarabia, Carlos Soler og kaptein Sergio Busquets.

Dermed kunne Hakimi gå fram til krittmerket å sende marokkanerne videre i mesterskapet.

– Det var synd, det ble avgjort på straffer på den verst tenkelige måten. Det var komplisert, det kostet oss mye, vi prøvde å slite dem ut, snu dem og finne mellomrom … Vi manglet flaksen til slutt, sa Spania-kaptein Sergio Busquets.

– Nå er det viktigste laget, og ikke meg. Det blir en vanskelig natt og vi må stå opp og bruke erfaringen vår, fortsatte han.

Álvaro Morata har scoret tre mål så langt i Qatar-VM, men fikk ikke plass i Spanias startoppstilling til åttedelsfinalen mot Marokko.

Inn for han kom Real Madrid-spilleren Marco Asensio, som har slitt på klubblaget de siste årene.

Fiasko på grunnlovsdagen

Det ble ingen suksess for den spanske landslagssjefen, Luis Enrique, som byttet Morata inn for Asensio igjen etter 63 minutter.

Dessverre for Morata klarte han ikke å forlenge målrekken til fire i løpet av både den ordinære tiden og ekstraomgangene.

Ifølge Marca gikk både Morata og Manchester City-stopper Aymeric Laporte gråtende av banen etter VM-exiten.

6. desember er den spanske grunnlovsdagen. Det var først i 1978, etter diktator Francisco Francos død, at spanjolene utarbeidet og godkjente den grunnloven som gjelder for nasjonen i dag.

Mer fra Dagsavisen