Cristiano Ronaldo-erstatter med hattrick da Portugal knuste Sveits

Goncalo Ramos scoret tre mål da Portugal knuste Sveits 6-1 i åttedelsfinalen i fotball-VM tirsdag. Cristiano Ronaldo måtte starte kampen på benken.

Portugal møter dermed Marokko i kvartfinalen som spilles lørdag klokken 16.00. Den som går seirende ut av det oppgjøret møter vinneren av kampen mellom Frankrike og England i semifinalen.

Goncalo Ramos ga Portugal i en drømmestart på kampen etter kun 16 minutter. Benfica-spissen mottok ballen på kanten av femmeteren og banket den opp i krysset.

Ramos tok over Cristiano Ronaldos plass på topp, mens superstjernen måtte starte åttedelsfinalen på benken.

Kvarteret senere doblet 39-år gamle Pepe Portugal ledelse med hodet på en corner. Ifølge Opta er Pepe den eldste målscoreren i en utslagskamp i fotball-VM.

Etter pause fortsatte portugiserne målfesten da Diogo Dalot rykket fra og slo ballen nydelig inn til Ramos foran mål. Ronaldo-erstatteren kunne dermed bare prikke inn sin andre scoring for kvelden.

Raphaël Guerreiro la på til 4-0, før Manuel Akanji reduserte for sveitserne.

Ramos ble første til å score hattrick i Qatar-VM da 21-åringen kom seg alene med keeper og satte inn Portugals femte mål for kvelden. Han ble også første til å score tre mål i sin første VM-kamp siden Miroslav Klose gjorde det for Tyskland i 2002.

Ronaldo kom seg endelig inn på banen i det 72. spilleminutt til enorm jubel fra publikum. Portugal-legenden satte ballen i mål etter bare ti drøye minutter, men måtte se skuffet bort på linjedommeren som hadde vinket han av for offside.

Innbytter Rafael Leão scoret kampens siste mål med et kremmerhus i det lengste hjørnet.