Reiten-show da Chelsea forsvarte serieledelsen – ett mål og fire assist

Guro Reiten tangerte rekorden i engelsk superliga med fire assist i en kamp da Chelsea knuste Leicester 8-0 på bortebane. Hun scoret også kampens første mål.

Reiten er i kjempeform for tiden og hadde en fot med i det meste Chelsea skapte da laget vant tilbake serieledelsen etter at Manchester United og Arsenal hadde gått forbi med hver sin seier tidligere lørdag.

Den norske landslagsstjernen ga Chelsea ledelsen før det var spilt fire minutter, etter at Fran Kirby slo ballen skrått ut til henne. Hun skrudde ballen inn ved stolpen rundt to motspillere som forgjeves prøvde å blokkere skuddet.

I det 13. minutt leverte Reiten assist til Jessie Flemings 2-0-mål, før hun slo innlegget til Kirbys 3-0-scoring og hjørnesparket Niamh Charles satte i mål til 4-0. Deretter toppet hun kvelden sin med et vakkert innlegg som var nesten ferdigscoret for Sam Kerr.

Ved pause hadde Reiten ett mål og fire assist, og kampen var avgjort. Chelsea økte seiersmarginen tre ganger i 2. omgang ved Fleming, Beth England og Kirby.

Manchester United og Arsenal er begge tre poeng bak Chelsea med en kamp mindre spilt. Frida Maanum spilte hele kampen da Arsenal slo Everton 1-0, mens Vilde Bøe Risa fikk et kort innhopp da United slo Aston Villa 5-0. Maria Thorisdottir var ubenyttet reserve.