Fotball

Udahl forlater VIF for eliteserierival: – Vil savne å score foran Østblokka

Henrik Udahl var nære på ved å forlate Vålerenga forrige vinter. Da var Bodø/Glimt interessert, men etter nok en sesong med mye benkesliting for spissen har Udahl nå valgt å forlate klubben.

På desembers første dag ble Udahl nemlig presentert som ny HamKam-spiller, etter å ha signert en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen.

– Grunnen til at jeg tar dette valget nå er fordi jeg var forespeilet samme rolle også i 2023. Tre år på benken i den alderen jeg er i er nesten kroken på døra for egen utvikling, sier han til Vålerengas hjemmesider.

Vålerenga henta Udahl fra Åsane i forkant av 2021-sesongen, etter at han ble toppscorer i Obos-ligaen sesongen før. Totalt ble det 54 kamper og 14 scoringer for A-laget til Vålerenga, før han nå drar videre.

– Jeg er veldig takknemlig for de to årene jeg har hatt. Det har vært en drøm å spille for Vålerenga i samtlige kamper. Jeg får gåsehud av å tenke på det forholdet jeg fikk til supporterne, og sitter igjen med scoringa mot Lillestrøm som det aller største høydepunktet, sier Udahl.

Han har slitt med spilletiden under Dag-Eilev Fagermo, som først har prioritert Vidar Örn Kjartansson og nå sist Torgeir Børven.

– Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Dag-Eilev Fagermo til klubbens hjemmesider.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!



Mer fra Dagsavisen