Marokko klar for VM-cupspill som gruppevinner

(Canada - Marokko 1-2). Marokko sikret videre spill i fotball-VM med 2-1-seier over Canada. Åttedelsfinale venter for nordafrikanerne etter en sterk innledning på mesterskapet.

Tidligere i VM slo Marokko Belgia 2-0 og spilte 0-0 mot Kroatia. Marokkanerne vant dermed gruppen og møter toeren fra gruppe E i åttedelsfinalen. Marokko er det andre afrikanske lag til å bli klar for cupspill etter Senegal.

Hjem etter tra tap

Canada var utslått før avspark i Doha torsdag og reiser hjem etter tre strake tap. Om fire år er de en av tre vertsnasjoner.

Marokkanerne skaffet seg en 2-0-ledelse i 1.-omgangen gjennom mål av Hakim Ziyech og Youssef En-Nesyri.

Canada-keeper Milan Borjan serverte ballen til Ziyech på den første scoringen. Det var en skikkelig tabbe som førte til kampens åpningsmål.

Canadierne reduserte til 1-2 på VMs første selvmål. Nayef Aguerd var sist på ballen før den forsvant inn i Marokko-nettet. Det skjedde noen minutter før pause. Dermed var Marokkos buffer på to mål halvert og spenningen tilbake i kampen.

Første gang siden 1986

Det er første gang siden 1986 at Marokko går videre fra gruppespillet i VM. Da endte det med 0-1-tap for Vest-Tyskland (2-3-nederlag i finalen mot Argentina) i åttedelsfinalen.

Walid Regragui overtok ansvaret for Marokkos landslag så sent som 31. august. Han erstattet Vahid Halilhodžić som hadde ført laget til VM, men som etter det havnet i krangel med Marokkos fotballforbund.

Den franskfødte marokkaneren Regragui spilte 45 landskamper for Marokko i perioden 2001-09.

VM menn torsdag, gruppe F, 3. runde:

Canada – Marokko 1-2 (1-2)

43.102 tilskuere.

Mål: 0-1 Hakim Ziyech (3), 0-2 Youssef En-Nesyri (22), 1-2 Nayef Aguerd (selvmål 39).

Dommer: Raphael Claus, Brasil.

Gult kort: Junior Hoilett, Jonathan Osorio, Sam Adekugbe, Steven Vitória, Canada.

Canada (3-4-3): Milan Borjan – Alistair Johnston, Steven Vitória, Kamal Miller – Junior Hoilett (David Wotherspoon fra 75.), Jonathan Osorio (Richie Laryea fra 64.), Mark-Anthony Kaye (Atiba Hutchinson fra 59.), Sam Adekugbe (Ismaël Koné fra 59.) – Alphonso Davies, Cyle Larin (Jonathan David fra 59.), Tajon Buchanan.

Marokko (4-3-3): Yassine Bounou – Achraf Hakimi (Yahya Jabrane fra 84.), Nayef Aguerd, Romain Saïss, Noussair Mazraoui – Azzedine Ounahi (Jawad El Yamiq fra 75.), Sofyan Amrabat, Abdelhamid Sabiri (Selim Amallah fra 64.) – Hakim Ziyech (Abderrazak Hamdallah fra 75.), Youssef En-Nesyri, Sofiane Boufal (Zakaria Aboukhlal fra 64.).