Fotball

Polens trener sammenligner Messi med alpinlegende: – Kjører gjennom alle

Polens landslagssjef var innom alpint og tennis da han skulle beskrive oppgaven hans spillere har med å stoppe Argentinas Lionel Messi i fotball-VM i Qatar.

Uavgjort for Polen i kveldens kamp vil sikre en plass i åttedelsfinalen. Lagets sjanser for å gå videre vil trolig avhenge av hva Lionel Messi finner på.

Det fikk Polen-trener Czeslaw Michniewicz til å gå til alpinsportens verden.

– Messi framstår på banen som Alberto Tomba gjorde i bakken, sa Michniewicz om italieneren som vant tre OL-gull på 1980- og 1990-tallet (to i storslalåm og ett i slalåm).

– Han er i stand til å unngå alle, akkurat som Alberto Tomba var i stand til å komme seg rundt alt. Så vi må ha spillere rundt Messi. Hvis han er i stand til å «kjøre» gjennom alle, vil vi ikke klare å stoppe ham, sa treneren.

Polens kaptein Robert Lewandowski er en av verdens beste spisser og spiller for Barcelona, Messis tidligere klubb. Mange medier har bygget opp kampen som en duell mellom de to målscorerne.

Det fikk Michniewicz til å tegne et nytt bilde.

– Det er ikke Messi mot Lewandowski. Det er ikke tennis. Det er ikke én mot én. De server ikke mot hverandre, sa den polske landslagssjefen.

Messi har scoret i begge kampene så langt i Qatar.

– Det er et godt spørsmål: Hvordan stopper du Lionel Messi? sa Michniewicz.

– Hele verden har tenkt på det i mange år. Jeg tror aldri vi vil få svaret.