Rashford-dobbel sørget for engelsk gruppeseier mot tannløse Wales

(Wales - England 0-3). Et utsøkt frispark fra Marcus Rashford fikk fart på England etter en søvndyssende VM-omgang mot Wales. Til slutt ble det 3-0 og engelsk puljeseier.

Seieren betyr at England møter Senegal til åttedelsfinale søndag.

Det måtte noe spesielt til for å få «Three Lions» i gang mot et svært dyptliggende Wales-lag. Før pause hadde engelskmennene mye ball, men slet med å skape sjanser.

Løsningen ble et frispark fem minutter ut i 2. omgang. Den dunket Rashford perfekt inn fra snaut 20 meter i retning keeperhjørnet. Danny Ward gjorde en kardinalfeil ved å ta et par små steg inn bak egen mur og var ikke i nærheten av å ta ballen.

To minutter senere løp Phil Foden inn 2-0 på bakre stolpe. Rashford startet angrepet med å rappe ballen og spille videre til Harry Kane, som kom seg ned mot dødlinja og la hardt inn langs bakken. Bakerst i feltet kom Foden helt alene og kunne lett doble ledelsen.

Åpnet seg opp

Manchester City-unggutten viste dermed landslagssjef Gareth Southgate hvorfor han burde få mer tillit. Han fikk kun et innhopp i åpningskampen mot Iran, og den avgjørelsen har vært heftig diskutert i England i oppladningen til tirsdagens kamp.

De to kjappe scoringene åpnet oppgjøret på vidt gap. England fikk plutselig masse rom å boltre seg i, og det utnyttet Rashford i det 68. minutt. Da spurtet han i bakrom etter en langball fra Kalvin Phillips, dro den meg seg inn i boksen og styrte inn 3-0 via foten til Ward.

100. mål

Med det gjorde Manchester United-stjernen det 100. engelske målet i VM-historien. Kun seks nasjoner har greid den milepælen tidligere.

Wales var helt sjanseløse på Ahmad bin Ali stadion i Al Rayyan. De trengte seier for å kunne gå videre, men hadde ingenting offensivt. I pausen ble stjerneveteranen Gareth Bale tatt av etter knapt å ha vært borti ballen.

«Dødelig kjedelig», rapporterte BBCs sjefskribent Phil McNulty om kampens første omgang.