Fotball

«Falkens» banestormingshistorie – tredje VM han avbrøt

Det var ikke første gang Mario Ferri, også kjent som «Falken», stormet en VM-kamp da han løp ut på banen med regnbueflagg under Portugal – Uruguay mandag.

Det var spilt rett i overkant av 50 minutter da kampen måtte stanses som følge av den uventede banestormingen. «Falken» var iført en t-skjorte med supermann-logo samt påskriftene «Respekt for iransk kvinne» og «Redd Ukraina».

Det var langt ifra første gang Ferri hadde stormet en VM-kamp. Fotballspilleren og aktivisten har utført protester på fotballbanen i over ti år.

Ferri har faktisk en vanlig karriere på fotballbanen. Han har vært proff i ni år, og han spilte sist i United Sports Club i indisk divisjon 2, skriver Evening Standard.

«Falken» gjorde sin første opptreden som banestormer i 2009 da han under en kamp mellom Italia og Nederland krevde at Antonio Cassano ble inkludert i VM-troppen.

I etterkant har han løpt ut i en av Italias VM-kamper i 2010, før han gjorde sin første politiske markering da han stormet finalen av VM for klubblag med beskjeden «Free Sakineh». Han refererte til iranske Sakineh Mohammadi Ashtiani som var blitt dømt til døden ved steining.

Under VM i Brasil dukket Ferri opp igjen, i en kamp mellom Belgia og USA, med en oppfordring om å frigjøre favelaenes barn.

Nyeste fra Dagsavisen.no: