Fotball

Richarlison brasiliansk VM-helt – scoret på saksespark i seier over Serbia

Brasil steppet opp etter hvilen og spilte i stykker Serbia på veien mot 2-0 i fotball-VM. Målene kom etter en «tap-in» og et brassespark fra Richarlison.

Seieren går inn i Brasils lange rekke som ubeseiret i VMs åpningskamper. Søramerikanerne har ikke tapt et slikt oppgjør siden 1934. 17 seirer og tre uavgjort er fasiten på de siste 20 sluttspillene.

Lenge holdt Serbia stand, men utover i andreomgangen slo laget stadig mer sprekker. Det utnyttet Richarlison på to veldig ulike måter. Først pirket han inn 1-0 på en returball fra keeper etter en drøy time, mens det var ren fotballkunst som ga 2-0-målet.

Da vippet Richarlison først opp ballen og dunket den inn på akrobatisk vis. Scoringen var av den typen mange forbinder med brasiliansk fotball.

Stolpetreff

I Premier League har ikke Richarlison greid å finne nettmaskene for Tottenham, men på den største scenen ble han Brasils store helt i VM-premieren. Det ble han etter å ha vært nokså anonym før pause.

Alex Sandro og Casemiro hadde begge hver sin ball i stolpen i løpet av den siste halvtimen.

Førsteomgangen bød på høyt tempo, men var nesten fri for sjanser. Serbia tøylet godt den brasilianske offensiven og stoppet Neymar fra å komme skikkelig i gang. PSG-stjernen ble felt så ofte at Brasil fikk fem frispark på det alene før pause. Hittil i VM har ingen enkeltspillere spilt seg til flere.

Oddsfavoritt

Kampens første farlige tilløp kom etter en snau halvtime. Da ble Vinicius Junior spilt alene gjennom, men serbernes målvakt Vanja Milinkovic-Savic stormet ut og rakk så vidt å få ballen unna.

Brasil er historiens mestvinnende VM-nasjon med sine fem titler (siste kom i 2002). Siden har ikke laget tatt medalje, men i år seiler de opp som en av de store favorittene til å gå hele veien.

Neste kamp for Brasil er mot Sveits. Den spilles mandag noen timer etter at Kamerun og Serbia har møttes.