Fotball

Ronaldo ferdig i Manchester United: – Ser fram mot nye utfordringer

Cristiano Ronaldo har spilt sin siste kamp for Manchester United, etter at klubben i dag sendte ut en pressemelding om at han var ferdig i klubben,

– Klubben takker ham for hans enorme bidrag gjennom sine to perioder på Old Trafford, med 145 mål på 346 kamper, og ønsker ham og hans familie alt det beste i framtiden, står det i den korte uttalelsen.

– Alle i Manchester United er fortsatt fokusert på å fortsette lagets framgang under Erik ten Hag og jobbe sammen for å oppnå suksess på banen.

Ronaldo selv er i Qatar for å spille VM med Portugal. Han bekrefter i en egen uttalelse at partene etter samtaler ble enige om å avslutte kontrakten før tiden. 37-åringens avtale med klubben hadde varighet til sommerne 2023.

Nå er han fri til å forhandle med andre klubber. Ifølge nyhetsbyrået PA er det i avtalen mellom partene ingen restriksjoner på hvem han kan signere for.

Rett tid

– Jeg elsker Manchester United og klubbens tilhengere. Det vil aldri noen gang endres. Likevel føles dette som rett tid å søke nye utfordringer. Jeg ønsker laget all mulig suksess resten av sesongen og i framtiden, sier Ronaldo i uttalelsen.

Han gikk for en drøy uke siden knallhardt ut mot klubbledelsen og manager Erik ten Hag i et TV-intervju med Piers Morgan. Der sa han blant annet at han ikke har respekt for nederlenderen. Han kritiserte også eierne og tidligere spillere.

Ronaldo sa i intervjuet at han opplever behandlingen han har fått i klubben som et svik og hevdet at den siste tiden har vært den vanskeligste perioden i hans liv.

Uten trofeer

De fleste regnet med at uttalelsene ville medføre at han var ferdig i United, og tirsdag kom bekreftelsen.

Ronaldo scoret 118 mål på 292 kamper i sin første periode som United-spiller, fra 2003 til 2009. I den perioden vant han Premier League (tre ganger), Champions League, FA-cupen, ligacupen (to ganger), klubb-VM og Community Shield. I siste periode på halvannet år ble det 27 mål på 54 kamper og ingen trofeer.

Portugal møter Ghana i sin første VM-kamp torsdag.