Fotball

Lewandowski jakter videre på første VM-mål etter straffebom mot Mexico

Robert Lewandowski (34) misset fra krittmerket og er fortsatt uten scoringer i et VM-sluttspill. Polen og Mexico spilte 0-0 i lagenes åpningskamp i Qatar.

Dermed er Saudi-Arabia sensasjonelt i førersetet i pulje C. Tidligere på dagen snudde golfstaten til 2-1-seier mot Argentina og topper med tre poeng mot det ene til Polen og Mexico.

For de to sistnevnte løsnet det aldri helt i premierekampen. De første minneverdige situasjoner kom først etter en snau time. Da tok dommeren en titt på VAR-monitoren og ga Polen straffe for måten Héctor Moreno hindret Lewandowski på. Bildene viste trøyeholding og en fot som var borti spissen.

Fra ellevemeteren skjøt ikke Lewandowski hardt nok. Avslutningen var heller ikke langt nok ut til siden, og det ga Guillermo Ochoa muligheten til å fiste bort ballen.

Forsiktige

Mexicos målvakt er en skikkelig VM-helt i hjemlandet etter strålende spill i både 2014 og 2018, og han ble ikke mindre populær etter tirsdagens redning.

Lewandowski må fortsette jakten på sin første VM-scoring. Han gikk også målløs av banen i alle Polens tre gruppekamper i forrige sluttspill.

Før pause bød to forsiktige lag på en hendelsesfattig omgang. Polen holdt mye på ballen, men uten å spille Lewandowski god. Han fikk ingen offensiv drahjelp, og da blir det tøft selv for en av verdens ypperste målmaskiner.

Mange innlegg

Etter hvert tok Mexico over og pumpet på med innlegg. Den oppskriften satte ikke Polen på veldig store prøver.

Med uavgjort fortsatte Mexico rekken uten åpningstap i VM. Forrige gang det skjedde for latinamerikanerne, var mot Norge i 1994.

Lørdag går lagene ut i nye puljekamper. Da skal Mexico opp mot et presset Argentina, mens Polens jobb blir å jekke ned Saudi-Arabia.

Mer fra Dagsavisen